maanantai 5. tammikuuta 2015

Vauvat totaalisen eri rytmissä...

Tällainen päivä meillä oli tänään:

Edellisenä iltana Luka kävi nukkumaan jo klo 19, koska ei nukkunut kunnon päikkäreitä. Isla uinahti klo. 21, koska heräsi päikkäreiltä vasta klo. 18

3 yöllä molemmat tankkaavat

8.30 Luka herää

9.30 Isla herää, Luka syö

10.30 Isla syö

11 Luka päikkäreille

12 Luka herää, Isla menee päikkäreille

12.30 Luka syö

14 Luka toisille päikkäreille

15 Isla herää ja syö

16 Luka syö vähän

17.30 Luka syö lisää ja nukahtaa

18 Isla syö, Luka herää

18.30 Luka syö taas vähän

20 molemmille puurot ja maidot nassuun, iltapesut

20.30 Isla nukahtaa

20.50 Luka nukahtaa


Että sellasta! Jos joku jossain vielä ajattelee, että kaksi menee siinä missä yksikin, niin voi miettiä uudelleen. Onneksi kotipalvelun hoitaja oli meillä klo. 12-14, jolloin pääsin "karkaamaan" hetkeksi pois kotoa ja pääsin salille. Jos en kirjoittaisi tällaisina päivinä ylös milloin kukakin on nukkunut ja syönyt, olisin ihan hukassa. Isla siis nukkui vain yhdet päikkärit (toisille kyllä yritettiin nukuttaa...), yhteensä 3 tuntia. Luka nukkui yhteensä 2,5 tuntia kolmessa erässä...


Vähän aikaa sitten beibit olivat aika kivasti samassa rytmissä, mutta nyt meininki on tällaista. Mutta minkäs teet, kun Luka nukkuu päikkäreitä max. tunnin pätkissä. Ei Islaa viitsi herättää tunnin jälkeen, kun neiti saattaa vetäistä kolmekin tuntia putkeen. Toivottavasti tämä olisi joku suht nopeasti ohimenevä vaihe, ja Luka voisi ruveta nukkumaan hieman paremmin päivisin... Positiivista on se, että viime aikoina kumpikaan vauvoista ei ole herännyt aamulla ennen klo. 7 niin, että olisi pakko nousta ylös.

Onko kellään muulla tällaista kahden vauvan kanssa? Tai yhden puolivuotiaan kanssa haasteita unirytmin kanssa? Vinkkejäkin otetaan mieluusti vastaan, jos jollain sellaisia on jakaa!

Ulla

11 kommenttia:

 1. Meillä tyttö-poika kaksoset myös 7/14 ja täällä myös välillä päivät aivan samanlaisia, huhhuh! :D tälläkin hetkellä tyttö nukkui 45 min ja poika nukkuu jo kolmatta tuntia..

  VastaaPoista
 2. Voi että, muistan kyllä tuon vaiheen. Miten raastavaa se olikaan. Istuin sisällä toppavaatteet päällä kun ulos piti ehtiä salamaa nopeammin vaunuja hyssyytään, josko sittenkin uudelleen tulisi uni. No eihän se tullut tietenkään. Muistaakseni asiaa auttoi paljon kun molemmat heräsi/herätettiin aamulla samaan aikaan. Sai heti aamusta rytmin natsaamaan kohdalleen kummallekin. Kovasti tsemppiä rytmien kanssa, se vaatii kyllä hermoja.

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla, että muillakin on tai on ollu samanlaisia haasteita! Onneks meillä oli tänään parempi päivä, vauvat nukkuivat jopa 2,5 putkeen yhtä aikaa. Neiti olisi taas jatkanut aamulla pidempään unia, mutta herätin Islan saman tien kun Lukakin heräsi. Useimmiten heräävät toistensa ähinöihin itsestään samaan aikaan. Kiitos tsempeistä, kärsivällisyyttä todellakin tarvitaan!

  VastaaPoista
 4. Huh, kuulostaa todella hurjalle päivälle! Ollaan kyllä oltu tosi onnekkaita, että nuo meidän tytöt on olleet niin hyvin samassa rytmissä. Voimia sinulle ja toivon, että tämä on vaan ohimenevä vaihe ja rytmi alkaa löytymään. Onneksi sait käydä hetken tuulettumassa salilla. Siitä saa niin paljon uutta energiaa taas jatkaa :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli kyllä rankka päivä mut onneks kaikki päivät ei oo noin kaameita... Nyt parina päivänä täällä nukuttu aika hyvä pätkä yhtä aikaa! :) Ihan mahtavaa, että teillä on tytöillä yhteinen rytmi! Mietinkin, mitenköhän oisin kestäny ton päivän jos en ois saanu sitä parin tunnin breikkiä :D liikunta on kyllä supertärkee juttu :)

   Poista
 5. Meillä kaksoset tulee kohta 4kk ja rytmit taas ihan pyllyllään erilaiset ... että ei mene kaksi siinä kun yksikin. Koko ajan vauva sylissä tai joku itkee jossakin :D

  Mä karkasin tänään kanssa illalla jumppaan :) Teki hyvää! Ehkä huomenna meillä nukuttas samaan aikaan päikkärit ? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vuorotellen sylissä, lattialla ja sitterissä ja vähän väliä toinen tai molemmat itkee... :D Toivottavasti teilläkin rupeis jotain rytmiä kohta löytymään :) Meillä on ollu pari päivää ollu nyt päikkäreiden kannalta parempia, beibit on nukkunu jopa 2,5 tuntia putkeen yhtä aikaa! (tutin laittoja lukuunottamatta..) Liikunta tekee kyl niin hyvää, mäkin päätin nyt ryhdistäytyä uuden vuoden kunniaksi ja alkaa taas pitämään huolta itsestäni!

   Poista
 6. Meillä kaksoset kohta 5kk (korjattu ikää 3kk+) ja joskus tulee näitä päiviä, että yhteinen rytmi heittää häränpyllyä. Onneksi useimmiten mennään samassa rytmissä tai jos ei mennä, niin laitetaan menemään. Esimerkiksi yöllä poika nukkuis yleensä vielä, kun tyttö alkaa ähistä ja herää syömään. Pakko vaan kylmästi herättää toinenkin, voi poika-rukka! Samoin monesti päiväunilla. Toinenkin herätellään useimmiten hetken päästä.

  En oikein osaa vinkkejä antaa...tuttia mä käyn lykkimässä paikoilleen ja toivon, että uni maistuisi herääjälle vielä, mutta aina se ei vaan toimi. Ruuan suhteen mennään yleensä tasatahtiin eli vaikka se toinen heräis aiemmin, niin ei sillä heti nälkä ole jos ovat syöneet samaan aikaan ennen nukkumaanmenoa. Eli sitten kun toinen herää (tai herätellään noin puolen tunnin viiveellä toisen heräämisestä) syötellään molemmat normaalisti samaan aikaan.

  On raskasta jos ei saa yhtään levähtää välissä jos jompikumpi valvoo koko ajan. Toivottavasti rytmit tasaantuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi raskasta, jos ei oikein missään välissä saa levätä. Onneksi viime päivinä on ollu helpompaa vauvat ovat taas olleet aika automaattisesti samassa rytmissä :) Mekin herätettiin yhdessä vaiheessa aina toinen syömään öisin kun toinenkin heräsi. Nykyään annetaan nukkua, kun parhaimmassa tapauksessa unta voi riittää aamuun asti yhtä soittoa. Herkästi kyllä heräävät toistensa itkuun.

   Kiva, että teillä on noin samanikäiset vauvat kuin meillä :) Hauska seurata kuulumisia, kun varmaan monissa asioissa samankaltaisia vaiheita elellään! :D

   Poista
  2. Hienoa, että tilanne vähän parantunut. Meillä toi tyttö määrää monesti noi nukkumistahdit, myös päiväsaikaan. Herää aina ensin päikkäreiltä ja päikkäreiden aikana saa käydä monesti nostamassa tuttia. Tänään tein niin, että kävin syöttämässä miniannoksen maitoa kun alkoi inisemään parvekkeella :D Ja taas unet jatkui. Lopulta sain sit molemmat nukkumaan saman aikaa. Aikamoista tilanteiden sumplimista tää joskus on!

   Me ei olla "uskallettu" antaa toisen nukkua yöllä jos toinen herää. Sit jos tää nukkumaan jätetty päättääkin herätä vaikka tunnin päästä toisesta, niin eikö kierre ole valmis? Sit molemmat heräilee eri aikaan ja koko ajan saa olla jompaakumpaa syöttämässä. Ollaan kyllä mietitty, viittiskö kokeilla, miten toinen nukkus jos ei herättäis! Ehkä joku päivä :D

   Kiva seurata juu samanikäisten tohinoita!

   Poista
  3. Aikamoista tilanteiden sumplimista tää kaksosarki kyllä on, ja edellisellä kerralla toiminut juttu ei usein toimikaan enää seuraavalla kerralla :D Meillä myös joskus toimii toi, että pienen maitoannoksen jälkeen unet saattaa jatkua, vaikka näyttäis alkuun toivottomalta. Me ollaan huomattu, että jos nyt toinen herää toisen itkuun/herätetään, uni ei enää välttämättä tulekaan ja sitten yö saattaakin olla yhtä valvoskelua...

   Poista