tiistai 15. heinäkuuta 2014

Hankinnat kaksosille 0-6 kk

Hei,

Tässäpä kooste vauvoille tehdyistä hankinnoista. Suuri osa on ostettu hyväkuntoisina käytettyinä kirppiksiltä ja nettikirppiksiltä. Laskeskelin huvikseni säästämämiämme summia verrattuna uusiin vastaaviin tuotteisiin. Hinnat olen poiminut eri nettikaupoista, jotka myyvät vastaavia tuotteita. Postaus osoittaa, että lastentarvikkeita löytyy todella paljon hyväkuntoisina käytettyinä huomattavasti kaupan hintoja huokeammalla. Parhaimmat vaatelöydöt teimme livekirppareilta, isompia tarvikkeita löytyi parhaiten Tori.fi:stä ja Facebookin kirppisryhmistä. Toivottavasti postauksesta voisi olla apua muille kaksosten hankintoja pohtiville vanhemmille, ja toki myös yhden vauvan vanhemmille :)

Tämä postaus päivittyy sitä mukaan, jos käytännön kokemus osoittaa uudetkin hankinnat toimiviksi :) Kaikkia tavaroita emme todellakaan hankkineet ennen vauvojen syntymää, vaan pikkuhiljaa tarpeen mukaan.


1. TuplavaunutMeiltä löytyy Teutonian Team Cosmo-yhdistelmärattaat kahdella pehmeällä kantokopalla. Nämä olivat olleet käytössä yhden kesän ajan ennen meitä, ostaessa hyväkuntoiset siis. Nämä rattaat ovat aika painavat (n.25 kg), mutta tuntuvat kuitenkin suht kevyeltä työntää (paitsi ylämäessä!), tavarakori on tilava ja materiaalit tuntuvat laadukkailta. Työntöaisan korkeus on säädettävissä ja etupyörät ovat kääntyvät sekä lukittavissa. Plussaa myös siitä, että työntösuuntaa voi vaihtaa ratasvaiheessa. Miinusta siitä, että renkaat eivät ole ilmakumirenkaat eivätkä kovin isot (eivät kulje esim. lumessa/loskassa kovin hyvin). Pehmeiden kantokoppien "patja" on ohut. Vaunujen pakkaaminen autoon ei myöskään ole herkkua. Voi olla, että nämä vaunut vaihtuvat jossain vaiheessa kevyempiin ja ketterämpiin menopeleihin. Seuraavat kiesit tulevat olemaan joku Bumbleride Indie Twinit, Easywalker Duot tai Mountainbuggy Duetit, joista kaikki ovat saaneet kehuja kaksosten vanhemmilta.

Ostopaikka: Tori.fi
Hinta: 525 € (uutena vastaavat alk. 1020 €, säästö väh. 500 €)


2. Turvakaukalot (jos omistat auton)


Meiltä löytyy kaksi Gracon Logico S-turvakaukaloa telakoilla, painoryhmältään 0-13 kg. Turvakaukaloiden valinnassa tärkeintä oli, että kaukalot ovat saaneet hyvät arvostelut törmäystesteissä ja tietysti se, että kaukalot ovat kolaroimattomat. Toista kaukaloa oli käytetty ostettaessa alle vuosi ja toista alle vuoden ajan satunnaisesti. Kaukalot olivat siistissä kunnossa ja kolaroimattomat. Telakallinen kaukalo on must, se on helppo kiinnittää takapenkkiiin kiinnitettyyn telakkaan ja irrottaa siitä yhdellä painalluksella.

Ostopaikka: Tori.fi
Hinta: molemmat yhteensä 140 € (uutena vastaavat n. 400 €, säästö 260 €)


3. Vaatteet ja asusteet


Alkuun pärjää 50-56 cm kokoisilla vaatteilla. 7 viikon iässä kaikki alle 60 cm kokoiset vaatteet olivat meidän vauvoille jo auttamatta liian pieniä. Pieniä vaatteita ei siis kannata hankkia suurta määrää. Lähes kaikki vaatteet on ostettu hyväkuntoisina tai uudenveroisina kirppiksilta, saatu läheisiltä lahjaksi tai tullut äitiyspakkauksista, joita otimme kaksi kappaletta. Kaikki epäkäytännölliset vaatteet, kuten potkupuvut ja paidat, jäivät meillä käyttämättä.

Oleellisimmat:
-Bodyja
-Housuja
-Sukkia
-Myssyjä
-Tumppuja
-Kuolalappuja

Lisäksi syksyllä/talvella:
-Villasukkia
-Villapaitoja- ja housuja
-Topatut tumput ja töppöset (äp)
-Vanupuvut (äp)/"nallepuvut"
-Kypärämyssyjä
-Villamyssyjä

Vaatteisiin kuluneesta summasta ei ole mitään tietoa, mutta kirppiksellä olen maksanut hyväkuntoisesta vauvanvaatteesta keskimäärin 2-3 €, kun kaupassa hinnat pyörivät kympin molemmin puolin per vaate, toki merkistä riippuen. Ja tarkoitan nyt "perusmerkkejä" kuten Lindex, KappAhl ja H&M.


4. HoitoalustaMeillä on kaksi hoitoalustaa, toinen lastenhuoneen hoitopöydällä ja toinen vessassa pesukoneen päällä. Tykästyin Rätt Start-hoitalustan neutraaliin norsukuvioon ja tämä alusta on sopivan tukeva ja iso. Toinen hoitoalusta oli kirppislöytö, ja sijaitsee meillä pesukoneen päällä. Vieressä on lavuaari, jossa pyllypesut ja muut huoltotoimenpiteet hoituvat kätevästi. H&M:n seinälokerikkoon mahtuvat kätevästi vaipat ja kaikki tärkeimmät purnukat ja hoitotarvikkeet. 

Ostopaikka: Vaunuaitta + kirppis
Hinta: 39 € + 8 € (uutena 33 €, säästö 25 €)


5. Kylpyamme


Meiltä löytyy Rotho-merkkinen valkoinen perusamme sekä ammeen jalat, jotta oma selkä ei rasitu kylvettäessä. Kylvetystuki löytyi eurolla kirppikseltä, ja sekin on ollut kätevä, koska vapauttaa kädet pesemään vauvaa helpommin. Pyyhkeet äitiyspakkauksesta ja Ikeasta.

Ostopaikka: Vauvatalo Johanna
Hinta: yhteensä n. 70 €


6. Hoitotuotteita

Oleellisimmat:

-Kertakäyttövaippoja (vastasyntyneelle 1-koko, ellei vauva ole syntyessään isokokoinen)
-Harsoja, harsoja, harsoja. Näitä ei voi olla liikaa. Erinomaisia mm. puklurätteinä ja pyllyn kuivaamiseen. Harsot äitiyspakkaus, kirppis, Name It. Loistava kirppislöytö oli 15 kappaletta hyväkuntoisia harsoja vain 2€! 
-Vanulappuja ja vanupuikkoja
-Septidiniä tarvittaessa napatyngän puhdistamiseen
-Talkkia (Tenavan rasvatalkki on must, nivuset ja poimut pysyvät hyvässä kunnossa!)
-Öljyä (ihon kuiviin kohtiin, kylpyveteen, karstan pehmentämiseen tai vaikka vauvahierontaan)
-Hiussharja (äp)
-Puhdistuspyyhkeitä 
-Vauvojen kynsisakset (äp)
-Vauvojen kuumemittari
-Para-Suppoja
-Bepanthen-voide
-Sinkkivoide punoittavaan pyllyyn


7. Sitterit


Kaksi Babybjörnin Balance Soft-sitteriä, toinen lelukaarella. Olisimme pulassa ilman näitä. Vauvat saavat näissä hieman kasvettuaan itse aikaan melkoiset vauhdit ja tykkäävät katsella ympärilleen tai leikkiä leluilla sitterin heiluessa. Meidän vauvat malttavat olla näissä yleensä kauemmin kuin itsekseen lattialla, joten se nahdollistaa äidille mm. ruuanlaiton, siivoamisen tai ruokailun. Kankaat on helppo pestä koneessa. Nämä BB-sitterit voittavat mennen tullen muut kokeilemani sitterit. Hinta on hieman suolainen, mutta nämä sitterit ovat ehdottomasti hintansa arvoiset!

Ostopaikka: Facebookin lastentarvikekirppis ja Vauvatalo Johanna
Hinta: yhteensä 220 € (vastaava kokonaisuus uutena yhteensä 322 €, säästö 102 € )


8. Pinnasängyt härpäkkeineen


Kaksi Ikean Sundvik-pinnasänkyä patjan ja petarin kera. Vauvat mahtuivat meillä samaan pinnikseen noin 3 kuukautta, sitten siirsimme molemmat omiin pinniksiiin häiriköimästä toisiaan. Päädyimme näihin siksi, että nämä saa myöhemmin muunnettua taaperosängyiksi. Äitiyspakkauksista saimme peitot, valkoiset aluslakanat, kivat ötökkäpussilakanat sekä 2 kpl froteesuojia. Lisäksi ostimme pari muuta aluslakanaa, pussilakanaa sekä lisää froteesuojia. Pinnasängyn reunasuojat Färg & Formin Moln-tuotesarjaa, johon olen ihastunut. Mobilet kirppikseltä.

Ostopaikka: Ikea 
Hinta: 2x Sundvik-pinnasänky + patja + sijauspatja yhteensä 318 €


9. Kantoreppu ja -liinaManduca-kantoreppu on ergonominen kantoreppu, jossa lasta voi kantaa vastasyntyneestä jopa viisivuotiaaksi (3,5-20 kg). Meiltä löytyy kaksi Manducaa, jotta voimme molemmat kantaa vauvoja esim. kauppareissujen ajan. Molemmat vauvat viihtyvät ja nukkuvat näissä hyvin. Säätöjen muokkaaminen sopivaksi vaatii vähän harjoittelua. 

Kotona käytän mieluummin trikoista kantoliinaa, meiltä löytyy sekä Tricot Slen- että Mam-merkkinen trikooliina. Olen ihan rakastunut kantoliinaan. Se on ihanan pehmeä ja saan olla vauvan kanssa lähekkäin. Ja koska kädet jäävät vapaaksi, voin samaan aikaan tehdä muutakin. Olen kantanut vauvoja kietaisuristi II-sidonnassa, jonka oppi parilla harjoittelukerralla. Joskus kantoliina on ainoa paikka, minne itkuiset vauvamme rauhoittuvat. 

Ostopaikka: Huuto.net ja Facebookin kantovälinekirppis
Hinta yhteensä: 159 € (uutena vastaavat tuotteet yhteensä n. 250 €, säästö 91 €)


10. Sähköinen rintapumppu

/

Aventin sähköinen rintapumppu. Käytin tätä niin kauan kuin osittaisimetin. Tällä voi stimuloida maidoneritystä ja pumpata maitoa silloin, kun rinnanpäät ovat arat tai vauva ei jaksa imeä tarpeeksi voimakkaasti. Rintapumpun avulla voi myös tyhjentää pakkautuneet rinnat ja pumpata vauvoille maitoa valmiiksi pulloihin. Olin tähän rintapumppuun tosi tyytyväinen.

Ostopaikka: Lastentarvike Tammisto
Hinta: 149 €


11. Tuttipulloja, korviketta


Meiltä löytyy Aventin tuttipulloja sekä pari Mam:in Anti-Colic pulloa. Aventit ovat lemppareita. Jos vauvat syövät paljon korviketta, kuten meidän vauvat, tuttipulloja kannattaa olla useitä. Meidän pullokokoelma sisältää 12 pulloa. Pulloja ei kuitenkaan tarvitse ostaa etukäteen kovin montaa, varsinkin, jos on suunnitellut imettävänsä.


12. ImetystyynyMinulla oli kaksi imetystyynyä: Mollavauvan kaksosten imetystyyny ja Doomoon pieni imetystyyny. Molemmat sopivat myös pulloruokintaan tukityynyiksi. Mollavauvan imetystyyny oli yksinään melko lörppö, joten se vaati lisäksi tukityynyjä alle (tai lisää styroksiraetta), jotta imetysasennosta saa hyvän. Yhden vauvan imetys onnistui kuitenkin mainiosti ilman imetystyynyäkin, laitoin usein vain jonkun sohvatyynyn oman käsivarren tueksi.

Ostopaikka: Facebook-kirppikset
Hinta: Mollavauva 25 € (uutena vastaava 80 €, säästö 55 €), Doomoo 38€ (uutena vastaava 60 €, säästö 22 €)


13. Syöttötuolit


Stokken syöttötuolit. Päätimme sijoittaa näihin, koska nämä "kasvavat lapsen mukana" ja ovat kivannäköiset. Ostimme syöttötuolit Kodin1:n alekampanjan aikaan, jolloin kaikki huonekalut olivat -40%. Hintaa jäi siis reilu satanen per tuoli. Babysetit piti ostaa erikseen, joten niistä tuli tuoleille lisää hintaa. Hyväkuntoiset pehmusteet löytö Tuplien Fb-kirppikseltä.

Ostopaikka: Kodin1, Babysetit Stokkalta, pehmusteet Tuplien Fb-kirpparilta
Hinta: yhteensä 220 € (normaalisti n. 360 €, säästö 140 €) + Babysetit yht. 100  €, pehmusteet yht. 35 € (vastaavat uutena noin 80 €, säästö 45 €)


14. LämpöpussitEisbärchenin lämpöpussit vaunuihin osoittautuivat tosi hyväksi hankinnaksi. Säästyy hieman pukemisrumbalta kun vauvoille ei tarvitse pukea ulos lähtiessä niin paljon kerroksia alle. Vauvat ovat aina olleet ihanan lämpöisiä ulkoilun jälkeen.

Ostopaikka: Lastentarvike.net
Hinta: yhteensä 68 € + toimituskulut


15. Itkuhälytin


Aventin itkuhälytin on tosi helppokäyttöinen ja kätevä, kun nukuttaa vauvoja ulkona/parvekkeella. Ei tarvitse pitää ovea/ikkunaa raollaan ja kuulostella itkeeköhän nyt joku. Tässä on myös aika hauskoja toimintoja: vaunuihin menevään osaan saa kuuvalon ja tuutulauluja soimaan. Talk-toiminnolla voi jutella vauvoille muista huoneista. Toimintasäde on yli 300 m, mikä mahdollistaa esim. roskien viennin vauvojen unien aikaan. Hintoja kannattaa ehdottomasti vertailla, monet lastentarvikeliikkeet myyvät tätä paljon kalliimmalla.

Ostopaikka: Markantalon verkkokauppa
Hinta: 53 €


16. Leikkimatto


Fischer Pricen sademetsäpuuhamatto, ostettu uudenveroisena FB-kirppikseltä. Tässä on valoja, ääniä ja erilaisia roikkuvia härpäkkeitä. Vauvat ovat viihtyneet paljon puuhamatolla. Alusta on helppo pestä koneessa.

Ostopaikka: Facebookin lastentarvikekirppis
Hinta: 50 € (uutena vastaava n. 120 €, säästö 70 €)


17. Leluja


Kaikki lelut kirppikseltä tai saatu lahjaksi. Lelut ovat olleet kovassa käytössä varsinkin siitä asti, kun vauvat alkoivat tarttumaan niihin.


18. HoitopöytäOstimme Trollin hoitopöydän käytettynä. Tämä sijaitsee lastenhuoneessa, ja on kätevää, että myös siellä voi pukea vauvan tai vaihtaa pissavaipan, ilman kumartelua. Enemmän käytössä on kuitenkin pesukoneen päällä oleva hoitoalusta, koska vieressä on lavuaari, jossa hoituvat kätevästi pyllypesut sun muut. 

Ostopaikka: Tori.fi
Hinta: 80 € (vastaava uutena 199 €, säästö 110 €)


19. Hoitolaukku


Saimme Teutonian ison hoitolaukun kaupanpäällisenä ostaessamme rattaat. Tämä on tosi kätevä, ja kulkee useimmiten mukana vaunujen työntöaisassa. Hoitolaukuksi käy varmasti mikä tahansa tilava laukku. 


Ja vielä äidille:


-Imetysliivit
-Liivinsuojia
-Siteitä jälkivuotoon 
-Lasten uimarengas helpottamaan istumista, jos on saanut synnytyksessä repeämiä
-Särkylääkettä

Kokonaissäästö isommista tarvikkeista reilu 1400 €, ihan mukava summa siis :) Plus vaatteissa säästetty summa X. 


Kuulisin mielelläni, jos tästä postauksesta on apua vauvojen hankintoihin! :) Mitä tarvikkeita muut ovat kokeneet parhaiksi ja tärkeimmiksi hankinnoiksi? 

Ulla

6 kommenttia:

 1. Hei oottekohan pistäny jo teidän sundvik pinnasängyt kiertoon? :D vai vieläkö teidän ipanaiset nukkuu niissä? :) mä oon niin ihastunu tohon malliin.. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Käytössä ovat meidän muksuilla vielä :) Ovat kyllä aika pitkäikäiset ja kätevät, kun muuntuvat taaperosängyiksi laidan irroittamalla. Laidat on kyllä pikkusen kärsineet ku naperot on tykänny testailla hampaita niihin... :D

   Poista
 2. Tää oli kiva ja käytännöllinen lista. Meillä laskettu aika vasta syksyllä, mutta kovasti jo hankinnat mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla! :) Oikein paljon onnea odotukseen!

   Poista
 3. Kiitos erittäin paljon, nämä vinkit tulevat tarpeeseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että vinkeistä on ollut hyötyä! <3 Kauheeta, että huomasin vasta nyt tämänkin kommentin, kun blogi on elänyt niin pitkään hiljaiseloa..

   Poista