perjantai 23. elokuuta 2013

Ihana itsetehty pesto



Tässäpä erittäin helpon ja herkullisen pestokastikkeen ohje. Kaupan pestot kannattaa jättää kauppaan, sillä itsetehty on noin tuhat kertaa parempaa. Itse teen peston helposti tehosekoittimessa, tämän voisi tehdä "hienostuneesti" morttelissakin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


IHANA ITSETEHTY PESTO

  • 2 ruukullista tuoretta basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1,5 dl neitsytoliiviöljyä
  • Ripaus merisuolaa ja mustapippuria
  • reilu 1 dl raastettua parmesaania

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, jolloin niiden maku irtoaa. Älä päästä mustumaan. 
  2. Heitä tehosekoittimeen basilikanlehdet, pilkottu valkosipuli ja pinjansiemenet. Lisää reilu desi oliiviöljyä. Sekoita tehosekoittimessa, kunnes seos on sileää. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. (Jos haluat pakastaa peston, tee se tässä vaiheessa: laita pesto ilmatiiviiseen astiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä parantamaan säilyvyyttä. Parmesaani lisätään sulatuksen jälkeen.
  3. Jos käytät peston samantien, lisää loput oliiviöljystä ja parmesaani. 
  4. Enjoy! Pesto säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa n. viikon. 

Itse tykkään nauttia pestokastiketta yleensä pastan kaverina, mutta seuraavaksi ajattelin testata tätä toastien välissä broilerin kaverina tai patongin päälle sipaistuna! Pesto on myös oivallinen pizzan tai broilerilasagnen täyte, ja tuo perunamuusiin erilaista makua. (pesto-perunamuusia pitää muuten myös testata!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti