sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Ruokavalio kuntoon

Hello, 

nyt kun olen saanut lisättyä liikuntaa ajattelin seuraavaksi laittaa ruokavalion remonttiin, Elämän eri osa-alueet vuorotellen kuntoon ;) Syön kyllä suht terveellisesti (ainakin omasta mielestäni), mutta paljon parannettavaa löytyy. Syömme Kimin kanssa pitkälti samoja ruokia, meillä ei ole juurikaan mitään "omia" ruokia kaapeissa. Mutta ylipäätään tulee syötyä liian vähän kunnon ruokaa ja juotoa liian vähän vettä. Hyviä juttuja on mm. seuraavat: leipä ja pasta on pääosin tummaa, jogurtti maustamatonta, jauheliha nautaa. Juomme usein itsetehtyjä smoothieita, syömme kalaa viikottain, käytämme rypsiöljyä ruuanlaitossa, mysli on itsetehtyä. Vältämme eineksiä ja kaikkia sellaisia tuotteita, joissa on lisättyä sokeria, kuten mehuja, limuja, jogurttia, muroja ym. Herkkuja tietysti syömme välillä, pulla ja suklaa varsinkin maistuvat. 

Sain vuosi sitten personal trainerilta hyvät ruokavalio-ohjeet, joita onnistuin silloin aika hyvin toteuttamaan, toki soveltaen. Jotenkin silloin, kun kävi töissä oli helpompi syödä terveellisesti ja säännöllisesti. Pakkasin aina illalla seuraavan päivän eväät rasioihin valmiiksi ja ruokatauotkin olivat yleensä tiettyyn aikaan. Kotona tulee syötyä vähän milloin mitäkin ja silloin, kun sattuu olemaan hyvä hetki (eli silloin kun vauvat nukkuvat tai ovat rauhallisia, näitä hetkiä ei ole liikaa...) Nyt olisi kuitenkin tarkoitus pyrkiä kohti säännöllisiä ruoka-aikoja ja kiinnittää entistä enemmän huomiota ostoskorin sisältöön ja siihen, mitä suuhun tulee pistettyä. Ainakin enemmän vettä, proteiinia, hedelmiä ja kasviksia. 

Aina kun mietimme kauppareissuilla tulevan viikon ruokia, mieleen tulee lähinnä uunilohi, makaronilaatikko ja kanapasta. Teemme yleensä ruokaa niin paljon, että siitä riittää pariksi päiväksi. Mielikuvitus ja luovuus, missä olette? 

Jos jollain on takataskussa hyviä, helppoja ja terveellisiä arkiruokaohjeita, vinkkejä otetaan mielihyvin vastaan!

Ulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti