tiistai 17. helmikuuta 2015

Elämä ennen lapsia

Monikkoblogit-sivustolla on taas käynnissä kiva kilpailu/yhteistyö, johon monikkoblogien kirjoittajat voivat osallistua kirjoittamalla postauksen aiheesta "Elämä ennen lapsia". Hyvä postausidea! Tässä mietteitäni aiheesta. Kuvat ovat veljeni otoksia muutaman vuoden takaa, Mikko on loistava kuvaaja (ps. Mikko, vaadin uuden tällaisen kuvaussession keväällä).

Elämä ennen lapsia oli monin tavoin helpompaa ja huolettomampaa. Täysin erilaista elämää. Oli vain me kaksi, oli sekä omaa aikaa että aikaa parisuhteelle. Tapasimme keväällä 2009, joten ehdimme olla yhdessä viisi vuotta ennen lasten syntymää. Ennen lapsia oli aikaa matkustella, harrastaa, tehdä töitä ja opiskella. Oli enemmän rahaa käytössä. Tulemisia ja menemisiä ei tarvinnut suunnitella sen koommin etukäteen. Meillä oli myös kaksi kissaa, jotka olivat rakkaita perheenjäseniä. Vauvojen synnyttyä aktiiviset ja mustasukkaiset kissat eivät enää sopineet kuvioon, joten suruksemme jouduimme etsimään niille uudet kodit. Kissat pääsivät rakastaviin koteihin, ja päätös oli varmasti oikea. Ennen kaikkea ennen lapsia ei ollut tätä valtavaa vastuuta kahdesta pienestä ihmisestä. Ennen lapsia ei tarvinnut herätä lukemattomia kertoja yössä eikä valvoa tuntikausia öisin. Riitti, että piti huolen itsestään, omista yöunista ja omista ruokailuista.

Ennen lapsia elämässä ei myöskään ollut näin paljon sisältöä, merkityksellisyyttä ja rakkautta. Ei silloin osannut ajatellakaan miten merkityksellistä on olla äiti kahdelle pienelle, rakastaa heitä ja pitää heistä huolta.

<3: Ulla
8 kommenttia:

 1. Ihana Ulla! Kirjoitat niin kauniisti, aurinkoa koko perheelle :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia :) Eikä tekstissäkään mitään vikaa. Paljon samoja ajatuksia! Harmi, että jouduitte kissoista luopumaan, mutta upeaa että löysitte niille hyvät kodit! Meillä on yksi kissa joka on suhtautunut vauvoihin hienosti - tai ei se oikein ole suhtautunut mitenkään toisin sanoen ei sitä kiinnosta. MUTTA jännittää miten käy sitten, kun naperot lähtee liikkeelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Toivotaan, ettei kisun kanssa tule mitään ongelmia tule vauvojen suhteen! Luulisi, että se on rauhallinen jatkossakin, kun on tähän mennessäkin ollut :)

   Poista
 3. Voi miten kauniita kuvia! Ja muutenkin näin selatessani blogisi on ihana! Jään seuraamaan ehdottomasti!

  Ps. olen itsekin kaksonen. ;) Identtinen tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana :) Voi kiitos paljon! Tervetuloa seuraamaan!

   Poista