lauantai 7. helmikuuta 2015

Liikkeellelähtö!

Heippa!

Luka lähti eilen ryömimään. Ikää vauvoilla siis 7 kuukautta ja plus viikko. Kannustimena toimi vähän matkan päähän asetettu kaukosäädin tai älypuhelin, jotka voittavat kiinnostavuudessaan kaikki vauvanlelut ja -härpäkkeet. Aikaisemmin Luka on liikkunut pyörimällä akselinsa ympäri ja ottamalla kiinni esim. tuolin jalasta ja vetämällä itseään sen avulla eteenpäin. Eilen yhtäkkiä tyyppi vaan posottikin ilman apuja hurjaa vauhtia eteenpäin! Islakin  nostaa itseään suorille käsille lähes konttausasentoon ja pakitteli eilen ensimäistä kertaa hieman taaksepäin. Taitaa olla aika hankkia leikkikehä asap...!


Kohta mennään!
Mulle toi!

Sainpas! Islakin hämmästelee haavi auki taustalla.


Kuluneella viikolla vauvat ovat olleet hyvin samassa rytmissä ja yöt ovat menneet aika hyvin. Tosin Luka on herännyt joka yö viimeistään puoliltaöin itkemään, eikä ole rauhoittunut omaan sänkyyn takaisin nukkumaan. Olen hyvin nopeasti ottanut Lukan viereen, koska en jaksa rampata toisessa huoneessa rauhoittelemassa. Kun Luka aloittaa itkun, alkaa Islankin sängystä hyvin pian kuulua kahinaa. Siinä vaiheessa nappaan äkkiä Lukan kainaloon ja otan viereeni nukkumaan. Jos Isliina herää herää kesken unien, niin sitten ollaan pulassa. Neiti ei nimittäin hevillä nukahda uudelleen, jos herää kunnolla keskellä yötä. Luka on onneksi nyt viime öinä nukahtanut hyvin viereeni, ja herännyt syömään kerran keskellä yötä, muutaman kerran vasta aamulla kello 6-7 välillä, samaan aikaan kuin Isla! Syötön jälkeen voi mennä hyvä tovi Lukan valvoskellessa, miniukkelin lempipuuhaa on repiä hiuksiani juurineen päästä ja läiskiä käsillään pitäen hyväntuulista mölinää. Usein Luka kuitenkin nukahtaa vielä tunniksi pariksi. Islakin nukahtaa vielä omaan sänkyyn höpötettyään aikansa.


Vauvojen lempijuttuja on katsella toisiaan pinniksen laitojen väleistä <3


Olemme siis saaneet nautttia muutamista peräti 7-8 tunnin yhtäjaksoisista unista! Tai no, jos satunnaisia tutin laittoja keskellä yötä Islalle ei lasketa. On ihanaa nähdä ensimmäisenä herätessään vieressä hymyilevä vauva <3 Mutta aamuisin olo on kyllä todella tokkurainen ja väsynyt. Toki pari hyvin nukuttua yötä ei vielä riitä korvaamaan kaikkia huonosti nukuttuja kuukausia. Silmäluomet painavat tonnin, ja tuntuu, että tarvitsisi vähintäänkin jääkylmän vadillisen vettä naamalle, jotta heräisi. Mutta ei auta muu kuin pinnistellä itsensä hereille. Ja sitten kahvit tippumaan! Aamupäivää kohti sitten piristyn.

Toivottavasti yöunet tästä vaan paranisivat entisestään. Luka nimittäin on viime aikoina tankannut välillä jopa puolisen litraa maitoa öisin ja itkeskellyt vähän väliä. Lukan iho näyttää tällä hetkellä paljon paremmalta kuin vaikkapa pari viikkoa sitten! Vaikka toistaiseksi hoitona on ollut vain rasvaus perusvoiteella aamuin illoin. Kumpa iho pysyisi kunnossa, niin Lukan ei tarvitsisi öisin itkeä ainakaan kutisevaa ihoa. 

Päikkäreillä partsillaIhanaa viikonloppua!

Ulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti