...Ainakin mun mielestä :) Uuden idean keittoon sain hyvältä ystävältäni, jonka äiti tekee lohikeiton sitruunakermalla. Se oli itselleni uusi tuttavuus, mutta meni suoraan jatkoon! Kylmäsavulohi on mielestäni keitossa paljon maukkaampaa kuin kypsentämättömästä lohifileestä pilkotut palat. Tämä resepti onkin tällainen oma hyväksi todettu sovellus, suosittelen kokeilemaan! On todella freesiä ja maukasta.
PARAS LOHIKEITTO
n. 1kg (uusia) perunoita
n. 4 porkkanaa
Pari (kevät)sipuli / yksi tavallinen sipuli
1 1/2 l vettä
1 kalaliemikuutio
10-15 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
300 g kylmäsavulohta (tai enemmän, jos haluat!)
1 prk Valio sitruunaruokakermaa
runsaasti hienonnettua tilliä
- Pilko porkkanat ja perunat sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Kiehauta vesi kattilassa. Laita veteen pippurit, laakerinlehti ja kalaliemikuutiot.
- Laita kasvikset kiehuvaan veteen, porkkanat hieman ennen perunoita.
- Kasvisten kypsyessä pilko kylmäsavulohi sopivan kokoisiksi siivuiksi.
- Kun kasvikset ovat sopivan kypsiä lisää sekaan sitruunaruokakerma. Varo ylikypsentämästä kasviksia, jätä niihin hyvä purutuntuma!
- Kuumenna ruokakerma. Laita sen jälkeen liesi pois päältä ja kypennä jälkilämmöllä hetki (pari minuuttia) lohisuikaleita. Älä enää kiehauta.
- Hienonna päälle reilusti tilliä
- Nauti hyvän ruisleivän kanssa!