maanantai 31. tammikuuta 2022

Järvenpään parhaat kirppikset

 Hei!

Rakastan kirppiksiä ja kierrätyskeskuksia! Pyrin ostamaan kaiken mahdollisen käytettynä, koska se on ekologista, edullista ja hauskaa. Kotonamme ainoat uutena ostetut huonekalut ovat sohva ja sängynrunko futonpatjoineen. Kirpparilla parasta on, että koskaan ei tiedä mitä löytyy. Toki välillä ei löydy yhtään mitään, mutta se ei haittaa, koska pelkkä kiertelykinon hauskaa ja useimmiten löytyy edes jotain pientä tarpeellista (toki joskus tulee ostettua jotain ei-niin-tarpeellistakin..)

Ajattelin tehdä listauksen mun lempikirppareista, jospa joku saisi inspiraatiota ja uusia ideoita! Kirppiskierros alkaa Järvenpäästä, tuttavallisemmin Jäkestä. Järvenpää onkin kirppishain unelma, koska sieltä löytyy monta kivaa kirpparia/kierrätyskeskusta.

Tässä listaus, olkaapa hyvät. Kuvia/muuta infoa lisäilen myöhemminkin. Ja lista myös täydentyy, jos löytyy uusia kivoja paikkoja. Jos joku sun suosikki puuttuu, kerro ihmeessä! :)


PARHAAT KIRPPUTORIT JÄRVENPÄÄ 


Kirpputori Helmi, Alhotie 10

Helmi on siisti, tilava ja kiva itsepalvelukirppis n. 1,5 km päässä Järvenpään keskustasta. Yleensä autokin mahtuu hyvin parkkialueelle. Helmestä on tullut ostettua erityisesti hyväkuntoisia lastenvaatteita. Toki täälläkin (kuten valitettavasti lähes kaikilla kirppareilla) on pöytiä, joissa kaupitellaan uutta kiinakrääsää. 

Kierrätysmylly, Wärtsilänkatu 14

Kierrätysmylly sijaitsee n. 1,3 km päässä Järvenpään asemalta. Täältä löytyy iso valikoima huonekaluja ja astioita, sekä muuta kodin tavaraa kuten lamppuja ja mattoja. Olen ostanut täältä esim. Lundia-hyllyn osia sekä jotain astioita. Olen myös bongannut täältä kivoja vanhoja kalusteita, kuten pinnatuoleja. Hinnat ovat yleensä aika kohtuulliset. 

Joken Osto ja Myynti, Wärtsilänkatu 12 

Joken Osto ja Myynti sijaitsee Kierrätysmyllyn vieressä, joten täällä voi piipahtaa samalla reissulla. Ovella kyltti "Auki on, tavaraa on", ja se on tosiaankin pitää paikkansa. Täällä on tavaraa kirjaimellisesti lattiasta kattoon saakka, etupäässä vanhoja huonekaluja ihan joka sorttia: kaappeja, tuoleja, pianoja, lipastoja... Olen ihastellut täällä monia vanhoja kaappeja ja lipastoja ja olisinkin jonkun varmasti jo kotiuttanut, jos kotona olisi tilaa (nyyh). Huom. Paikka on kiinni maanantaisin!

Fida Secondhand Järvenpää, Valimokuja 1

Tänne on vajaa kilometri matkaa Järvepään asemalta. Järvenpään Fida on mukavan tilava ja siisti paikka, jossa tavarat on siististi esillä. Täällä voi tehdä löytöjä huonekaluista vaatteisiin ja astioihin, täällä on kaikkea kodin tavaraa. Tuet myös samalla hyväntekeväisyyttä. Löysin täältä hiljattain ihanan vanhan pulpetin ja sain myöskin apua sen kantamisessa ja sovittelemisessa autoon. Fidalle on myös tullut vietyä vuosien aikana suurin osa lahjoittamistani kodintavaroista ja vaatteista. Fidan vieressä on toinen kirppis, ViaDia-tori, jossa voi piipahtaa samalla reissulla. Se ei ole erikseen listattuna, koska ei kuulu mun henk.koht. suosikeihin, mutta on sieltäkin joskus tarttunut jotain matkaan, kuten uudenveroiset sisäpelikengät lapselle. 

Järvenpään seurakunnan kirpputori Kirppu, Kirkkotie 4 C

Sympaattinen pieni kirppis kirkon kellarikerroksessa, vajaa kilometrin päässä Järvenpään asemalta.  Kirpputorin tuotto menee lähetystyölle ja Yhteisvastuukeräykselle. Täältä voi tehdä löytöjä, itse olen löytänyt täältä esimerkiksi lapselle Wimman tunikan sekä vanhan opetustaulun. Kannattaa tarkistaa netistä aukioloajat ennakkoon, tällä kirppiksellä on aika rajoitetut aukioloajat! 

KESÄAIKANA (touko-elokuu) Keskiviikon katukirppikset Janne-kadulla klo 15-18.30

Aivan best paikka tehdä löytöjä! Tänne saa tulla ilmaiseksi myymään, ja kirppari onkin tosi suosittu. Hyvällä säällä paikalla on paljon myyjiä ja ostajia. Lämmin suositus! Olen löytänyt täältä esim. paljon sisustusjuttuja, lastenvaatteita, Muuton valaisimen, Makian pipon, hyväkuntoiset Converset...

Kassit täynnä löytöjä Jannen kesäkirppikseltä. 

Isla tutustuu Kierrätysmyllyn tarjontaan.
 
Kierrätysmyllyn huonekalupuolta.

Joken Osto ja Myynti

Fidan valikoimaa. Ihana rottinkinen sohvapöytä!

Ihania villamattoja Fidalla. 

Fidalla on ihanat avarat tilat ja laaja valikoima kaikenlaista.

Vanhat maustepurkit on kauniita.

Järvenpään seurakunnan kirpputori Kirppu

Kirpputori Helmi