maanantai 26. elokuuta 2013

Mökkiviikonloppu vol. 2

Heips,

viime viikonloppu vierähti rattoisasti mökillä nautiskellen loppukesän aurinkoisesta säästä. Kunnon rentoilua ja hyvää ruokaa, mitäs muuta ihminen voisi kaivata kesäviikonloppuna. Vesi oli 19-asteista eli aika viileää jo. Muutama pulahdus saunasta järveen kyllä virkisti! Yöllä piti varustautua peiton lisäksi parilla viltillä, jotta tarkeni nukkua aitassa. Yöllä oli säkkipimeää, kävimme tekemässä pienen elämysretken soutuveneellä kuunvalossa. Ihastelimme tähtitaivasta ja Kimi bongasi tähdenlennonkin. Oscar pyydysti työkseen päästäisiä kaikenmaailman koloista mökkipolulta...Voi päästäisraukkoja, yksi neljästä selvisi hengissä... Sain aina slaagin kun Oscar ilmaantui jostain häntä ja pienet takajalat suusta roikkuen...yök. Aikamoinen peto meidän citykissasta kuoriutui!

Tänään koittivat ihan uudet haasteet uudessa työpaikassa, jossa vietän seuraavat 5 viikkoa. Päivä meni mukavasti siihen asti, kunnes jumituin päivän päätteeksi kellarin pukuhuoneen vessaan, jonka ovi oli epäkunnossa (itse asiassa kahvan paikalla olil pelkkä metalliputki, joka sekin tipahti oven ulkopuolelle, kun rymistelin ovea)... Tajusin kahvan puuttumisen siinä vaiheessa, kun olin jo läimäyttänyt oven perässäni kiinni. Taisin ehtiä ajatella, että "jaahas kahva puuttuu, mutta pakkohan oven on toimia, koska mitään "EPÄKUNNOSSA"-lappua ei missään näkynyt!" No eipä toiminut, ja olin kaiken lisäksi ainoa henkilö pukutiloissa, muut olivat lähteneet jo kotiin (tässä vaiheessa pieni epätoivo alkoi jo hiipiä mieleen...) Puhelin oli taskussa, mutta kenttää ei juuri ollut. Onneksi alle 10 minuutin päästä yksi työntekijä vielä tuli pukkariin, kuuli ryskytyksen ja lähti hakemaan apua. Vahtimestari tuli paikalla ja sai ihme kyllä jotenkin avattua oven ulkopuolelta heti paikalla. Huh. Hyvinpä alkoi tämäkin viikko uudessa työpaikassa. Ehkä huomenna jo voin nauraa tälle sattumukselle, itse tilanne ei kyllä paljoa naurattanut!

Parempaa viikon alkua muille! ;)

Ulla


Tässä vielä mökkitunnelmia kuvina:

Savustettua lohta...nam!

Chillailua


Auringon laskiessa

Mättäät kylpevät valossa

Pimeys peittää maan

perjantai 23. elokuuta 2013

Ihana itsetehty pesto



Tässäpä erittäin helpon ja herkullisen pestokastikkeen ohje. Kaupan pestot kannattaa jättää kauppaan, sillä itsetehty on noin tuhat kertaa parempaa. Itse teen peston helposti tehosekoittimessa, tämän voisi tehdä "hienostuneesti" morttelissakin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


IHANA ITSETEHTY PESTO

  • 2 ruukullista tuoretta basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1,5 dl neitsytoliiviöljyä
  • Ripaus merisuolaa ja mustapippuria
  • reilu 1 dl raastettua parmesaania

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, jolloin niiden maku irtoaa. Älä päästä mustumaan. 
  2. Heitä tehosekoittimeen basilikanlehdet, pilkottu valkosipuli ja pinjansiemenet. Lisää reilu desi oliiviöljyä. Sekoita tehosekoittimessa, kunnes seos on sileää. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. (Jos haluat pakastaa peston, tee se tässä vaiheessa: laita pesto ilmatiiviiseen astiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä parantamaan säilyvyyttä. Parmesaani lisätään sulatuksen jälkeen.
  3. Jos käytät peston samantien, lisää loput oliiviöljystä ja parmesaani. 
  4. Enjoy! Pesto säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa n. viikon. 

Itse tykkään nauttia pestokastiketta yleensä pastan kaverina, mutta seuraavaksi ajattelin testata tätä toastien välissä broilerin kaverina tai patongin päälle sipaistuna! Pesto on myös oivallinen pizzan tai broilerilasagnen täyte, ja tuo perunamuusiin erilaista makua. (pesto-perunamuusia pitää muuten myös testata!








tiistai 20. elokuuta 2013

Asioilla on tapana järjestyä

Otsikko sen kertoo. Palkallinen harjoittelupaikka järjestyi sittenkin.!! Vieläpä sijainniltaan paras mahdollinen kuviteltavissa oleva. Lisäksi olen kuullut paikasta positiivisia kokemuksia. Kyseessä on siis terveysasema, ja siellä meikäläinen viettää seuraavat 5 viikkoa maanantaista alkaen terveydenhoitajan hommissa. Syksyn taloustilanne on siis turvattu, samoin valmistuminen ajallaan. Olen niin iloinen ja helpottunut, että melkein itkettää! Tulevat viikot toki jännittää, varsinkaan kun aikaisempaa terveysasemakokemusta ei oikeastaan ole. No, onhan sitä aikaisemminkin selvitty uudesta ja ihmeellisestä, esimerkiksi vaativasta (mutta myös antoisasta!) työstä kuluneena kesänä. Miksei nytkin.

Tänä syksynä toteutan viimekeväisen haaveeni kahdesta tanssitunnista viikossa. Viime vuosina olen käynyt vain yhdellä viikkotunnilla, ja se ei oikein riitä, mikäli haluaa edes vähän kehittyä. Tanssi on pienestä pitäen ollut tärkeä osa elämää, ja nyt saan nauttia ja hikoilla kaksi kertaa viikossa 1,5 tunnin showtanssitunneilla. Tänään oli syksyn ensimmäinen tanssitunti. Huomasi totisesti, että kesällä ei tullut liikuttua saati venyteltyä juuri lainkaan. Olo oli kuin puupökkelöllä, piruetit eivät menneet sinne päinkään. Hiki kyllä lensi, joten nämä kaksi tanssituntia viikossa käyvät kahdesta hikiliikuntasuorituksesta. Sen lisäksi olisi tarkoitus käydä pari kertaa viikossa salilla ja vaikka kerran lenkillä. Viime viikolla aloitin "ruotuun palaamisen", tavoitteena olisi nyt todellakin kohentaa kuntoa ja kiinteytyä! Jonkinlaista treenipostausta varmaan on tulossa pian...

Kiireinen ja liikunnallinen syksy siis tiedossa, toivottavasti myös kaikin puolin antoisa :)

Ulla

kuva weheartit.com


maanantai 19. elokuuta 2013

Kouluahdistus

Tänään alkoi koulu. Eikä lasku arkeen ollut mitenkään pehmeä. No, tosin menihän viime viikko jo tuskaillessa työläiden ja vaikeaselkoisten etätehtävien parissa. Lisäksi terveydenhoitajan identiteetti on aika lailla kateissa, koska takana on kesä sairaanhoitajana ja ylipäätään sairaanhoitajan työt kiinnostavat tällä hetkellä enemmän kuin terkkarin hommat. Ensimmäisenä koulupäivänä tuli kunnon infoähky, kun eri opettajat vuorollaan kertoivat mitä kaikkea syksy tuo tullessaan. Ryhmätehtäviä oli niiiiin monta, että tipuin kärryiltä jo puolessavälissä. Lisäksi erilaisia verkko-opintoja, yksilötehtäviä sekä kaikennäköisten terveystapahtumien järjestelyä. Huhhuh. Kaiken tämän ohessa pitäisi vääntää kasaan kehittämistehtävä eli kakkosoppari. Aikamoinen syksy tiedossa. Ensi viikolla alkaa koko opintojen viimeinen 7 viikkoa kestävä harjoittelu. Vajaa viikko ennen harjoittelun alkamista olisi toki mukava tietää harjoittelupaikka, mutta minulla ei ole siitä vielä aavistustakaan. Opintotukikuukaudet on käytetty, joten palkallinen harjoittelu on... no, välttämättömyys. Palkallisen harjoittelupaikan järjestämiseen on kuitenkin liittynyt enemmän säätöä kuin laki sallii. Toivottavasti kaikki selviää tämän viikon aikana, toivo ei ole kuitenkaan menetetty! Onneksi valmistuminen siintää jo silmissä, noin neljän kuukauden päästä nämäkin ahdistukset ovat (toivottavasti) muisto vain. 

Kokosin alle hieman positiivisia lauseita ja kuvia, koska stressaamalla liikaa mikään ei ainakaan muutu paremmaksi! :)

Ulla


'















Kuvat: weheartit.com

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kookoskorvapuustit + ravintolapäivän tunnelmia

Suussasulavat kookoskorvapuustit kuuluvat ehdottomasti leivonnaisten kärkikastiin. Näistä tykkäävät nekin, jotka eivät kookokselle muuten lämpene! Itse tosin tykkään kookoksesta melkein missä muodossa tai ruuassa tahansa. Tänään leivoimme erän kyseisiä puusteja ravintolapäivään, itse emme tosin olleet siellä myymässä. Kaikki kojun pullakaffetuotot menivät tärkeään ihmiskaupan vastaiseen työhön, joten oli mukava auttaa leipomalla :) Näissä puusteissa voin ja täytteiden määrässä ei kannata säästellä! ;)
 



SUUSSASULAVAT KOOKOSKORVAPUUSTIT (n.20 kpl)

  • 5 dl maitoa 
  • 50 g tuorehiivaa 
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 muna
  • 14-15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia tai voita

Väliin (en itse ikinä mittaa määriä, vaan laitan ihan mututuntumalla eli reilusti kaikkea):
  • voisulaa
  • fariinisokeria
  • kookoshiutaleita

Voiteluun ja päälle:
  • kananmunaa
  • raesokeria 

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. 
  2. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. 
  3. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
  4. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 30 min), ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin suorakaiteenmuotoon (noin. 50 x 50 cm).
  5. Levitä taikinalevyille sulaa ja notkeaa rasvaa tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle reilusti fariinisokeria ja kookoshiutaleita. 
  6. Rullaa pötköksi ja leikkaa haluamasi kokoisiksi puusteiksi. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa.
  7. Voitele munalla ja ripottele halutessasi vielä päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

NAM!





*************************************************************************************


Tässä tämänpäiväisen ravintolapäivän tunnelmia. Tällä kertaa ei tullut maistettua kuin minikokoinen ripped pork-hamppari, suppis-kasvisrulla, sekä tietysti parhaan pullakojun pullia ;) kaikkea ihanaa kyllä olisi ollut tarjolla, mutta minulle iski valinnanvaikeus! Myös jonot olivat paikoin melkoisen pitkiä.
Ravintolapäivä on kyllä mukava tapahtuma! Hienoa, että tällaisia ilmaistapahtumia järjestetään ja kuka vaan voi osallistua joko myymällä tai ostamalla herkkuja ;)










maanantai 12. elokuuta 2013

Taivaallinen chorizopasta

Kiitos tästä reseptistä kuuluu Hans Välimäelle ja Lidl-ruokakaupalle. Ohje nimittäin löytyi aikoinaan postiluukusta kolahtaneen Lidl-mainoksen sivuilta. Ei tosiaankaan ensimmäinen paikka, josta kuvittelisi löytävänsä hyvän reseptin...! Tässä oma versioni reseptistä, hieman hienosäädetty alkuperäisestä. Toimii!



TAIVAALLINEN CHORIZOPASTA


Tähän suussasulavan maukkaaseen pastaan tarvitset:

  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g Chorizo paprikasalamia 
  • Oliiviöljyä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl raastettua parmesanjuustoa
  • 1 kananmunankeltuainen
  • Basilikaa hienonnettuna
  • Mustapippuria
  • 400 g pennepastaa 

  1. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja pilkotut sienet, paista kunnolla väriä sieniin. 
  2. Lisää chorizosuikaleet pannulle, paista niihinkin hieman väriä. 
  3. Keitä pasta al dente (onneksi olen oppinut, että pastaa ei koskaan kannata keittää pussin kyljessä suositeltua 11 minuuttia, 9 minuuttia riittää). 
  4. Yhdistä pasta ja muut ainekset, lisää sekaan kerma, kananmunankeltuainen sekä raastettu parmesanjuusto. Pyöräytä sekaan mustapippuria myllystä sekä hienonnettu basilika. 
  5. Koristele annos basilikanlehdillä ja raasta päälle parmesaania. Tarjoa heti. 

perjantai 9. elokuuta 2013

Täydellinen smoothie


Täydellinen 100% hedelmä- ja marjasmoothie syntyy helposti pakastetuista marjoista ja appelsiinista. Sokeria ei tarvitse lisätä, makeus tulee marjoista ja hedelmistä itsestään. Samalla saa kätevästi juotavassa muodossa suositellut 2 dl marjoja päivässä!

Isohkoon lasilliseen tarvitset:

n.1 dl kohmeisia mansikoita
n. 1 dl kohmeisia mustikoita
1 tuorepuristetun appelsiinin mehu

Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja nauti. Mielettömän hyvää ja terveellistä!:) Tämä on taattu makuyhdistelmä, mutta toki muistakin marjoista ja hedelmistä syntyy ihania smoothieita. Vain mielikuvitus on rajana!









keskiviikko 7. elokuuta 2013

Luksusta arjen keskellä

Vietimme eilen 2. vuotishääpäiväämme, ja tässä sen kunniaksi muutama kuva häistämme kahden vuoden takaa <3

6.8.2011



Eilisen päivän ohjelmasta tiesin etukäteen vain sen, että minun pitää olla tiettyyn kellonaikaan Helsingin rautatieasemalla, ja sinne suuntasinkin suoraan töistä. Lisäksi Kimi ohjeisti pakkaamaan matkaan mm. hammasharjan ja vaihtovaatteita mukaan. Rautsikallahan Kimi siellä jo odottelikin ja johdatti minut keskustassa sijaitsevaan hotelliin, josta oli varannut huoneen. Illalla kävimme syömässä italialaisessa Ravintolassa nimeltä Gastone. Vihdoin uskalsin laittaa tänä kesänä ostamani leopardipöksytkin jalkaan! Rafla oli oikein viihtyisä ja ruoka oli hyvää! Palvelussakaan ei ollut mitään moittimista. Oli siis ihana hääpäivä ja todellakin luksusta arkeen! <3 Hotellin aamupala oli ihana aloitus päivään hyvin nukutun yön jälkeen. 

Housut Only / kengät Topshop / laukku Michael Kors / bleiseri Gina Tricot / Toppi Vero Moda




Valkosuklaajäädyke oli hyvää!

Ihanaa viikon jatkoa!

Ulla

maanantai 5. elokuuta 2013

Mökkiviikonloppu

Hello,

Viikonloppu hurahti nopeasti mökillä nautiskellen täydellisistä keleistä ja maisemista, hyvästä seurasta, saunomisesta, uimisesta ja tottakai myös hyvästä ruuasta. Kävimme Otava Happy Jazz -puistokonsertissakin fiilistelemässä letkeää musiikkia. Erityisesti Chengetai & South African Jazz M'bassadors -yhtyettä oli mukava kuunnella. Kajakilla melomistakin tuli kokeiltua (vaatii vielä harjoittelua!)... Läheisestä saaresta tarttui talven varalle pakastimeen 5 litraa mustikkaa. Saaresta löytyi myös muutama kantarelli, jotka päätyivät piirakkaan (joka tuli juuri uunista). Harmi vain että kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös vapaa viikonloppu.

Antaa kuvien puhua puolestaan! :) Mukavaa viikkoa kaikille!

Ulla





Iltahämärissä <3



Rakkautta

Oscarilla on kissanpäivät

Otava Happy Jazz




MMMMustikkaaaa



Asiaan kuuluva junttivaatetus :)

Räjähtänyt lettu