maanantai 30. syyskuuta 2013

Omenasose höyryttämällä

Tässäpä ohje erittäin helppoon omenasoseeseen, ohje on äidiltäni saatu. Tarvitset vain kotimaisia omenoita, kattilan ja tilkan vettä.

1. Pese omenat huolellisesti ja pilko ne kuorineen.
2. Laita kattilan pohjalle parin senttimetrin verran vettä. Laita levy kutoselle ja odota, että vesi alkaa kiehua.
3. Kun vesi kiehuu, kumoa kattilaan omenalohkot. Voit laittaa kattilan melko täyteen, koska pehmentyessään omenat laskeutuvat.
4. Laita kattilan kansi tiiviisti päälle noin 15 minuutin ajaksi. Levy pidetään koko ajan kutosella. Kääntele silloin tällöin kauhalla omenoita ja varmista, etteivät ne pala pohjaan. Vettä ei yleensä tarvitse lisätä höyrytyksen aikana, pieni vesimäärä riittää koko höyrytysoperaatioon.
5. Kun omenat tuntuvat tarpeeksi pehmeiltä, ovat ne valmiita soseutettavaksi.
6. Soseuta sauvasekoittimella.
7. Pakasta jäähtynyt sose.

Tämä sose ei sokeria kaipaa. Todellista superfoodia siis! Parhaimmillaan kohmeisena kaurapuuron päälle. Nam!



Soseet pakkaseseen sienten kaveriksi! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti