maanantai 3. elokuuta 2015

Uudet rattaat: Bumbleride Indie Twin

Hankimme kesäkuussa uudet rattaat. Meillä oli sitä ennen vuoden ajan käytössä käytettynä hankitut Teutonian Team Cosmot. Nyt meillä oli tarve uusille rattaille, koska vanhat painoivat itsessään 25 kiloa ja olin ihan pulassa aina, jos jouduin nostamaan ne yksin autoon. Lisäksi ne olivat raskaat työntää, kun kyydittävät alkoivat olla lähes 11-kiloisia taaperoita. Bumbleridet ovat niin kevyet (15 kg), että jaksan helposti nostaa me yksin autoon. Lisäksi ne ovat paaaljon kevyemmät työntää kuin Teutoniat (varsinkin ylämäkeen!). Teutoniat oli myös kätevintä myydä koko pakettina eli kantokoppineen päivineen ja ne menivätkin saman tien, kun myin edulliseen yhteishintaan. Päädyimme Bumblerideihin, koska näitä on kehuttu monikkofoorumeilla.

Muita rattaita meillä ei tällä hetkellä olekaan Bumbleridien lisäksi. En koe erikseen tarvetta matkarattaille, koska nämä ovat niin ketterät ja kevyet. Eikä meillä olisi edes säilytystilaa toisille rattaille. Toistaiseksi olemme tainneet mahtua näillä kaikista ovista sisälle. Vajaan parin kuukauden käytön jälkeen olemme olleet tyytyväisiä rattaisiin, vaikka huonojakin puolia oni ilmennyt. Talvikeleistä toki ei ole vielä kokemusta. Kuvien alle olen listannut plussat ja miinukset. 
+ lapset istuvat vierekkäin
+ siisti ulkonäkö
+ kevyet työntää
+ helppo laittaa kasaan ja nostaa yksin autoon, menevät pieneen tilaan
+ isot 360 astetta kääntyvät ilmakumirenkaat, näillä kääntyy missä vain
+ lukittavat eturenkaat
+ erilliset kuomut, jotka ovat todella suojaavat
+ erilliset turvakaaret
+ säädettävä työntöaisa
+ erilliset säädettävät jalkatuet
+ suositut rattaat = todennäköisesti hyvä jälleenmyyntiarvo

- ratasosan työntösuunta vain yhteen suuntaan eli kasvot menosuuntaan (tämä olisi haitannut, jos olisimme hankkineet nämä vaunut ekoiksi vaunuiksi. Vauvat nimittäin viihtyivät ratasosassa selkä menosuuntaan 10 kk ikäisiksi asti)
- kankaat ja ompeleet eivät kovin kestävän/laadukkaan oloiset, haaravyön pehmuste repeytyi rikki lyhyen käytön jälkeen
-istuinten säätömekanismi hieman hankala (vedettävä narusysteemi), etenkin nukkuma-asennosta pystyasentoon silloin kun lapsi on kyydissä
-eturenkaat alkavat vipattaa, kun ottaa parikin juoksuaskelta ja vaunujen meno tyssää siihen paikkaan (jos eturenkaat eivät ole lukittuna)
-mukiteline ei pysy paikallaan

Kaikenkaikkiaan Bumbleride Indie Twinit ovat hyvät ja meidän tarkoituksia palvelevat rattaat, joille päädyimme Kimin kanssa antamaan kouluarvosanaksi 8+. Mielestäni hinta-laatusuhde ei kuitenkaan ole ihan kohdillaan, näiden rattaiden hinnalla olettaisi saavansa todella hyvää laatua.

Mitkä on teidän mielestä parhaat tuplarattaat? :)


4 kommenttia:

 1. Meillä ollut myös nämä kaksosilla ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Kokemusta ei muista tuplarattaista ole, mutta ei tarvetta vaihtaa, kun nämä ovat vaan niin huiput! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä hyvät! :) Oltais varmaan ostettu nämä jo ennen vauvojen syntymää jos olisin ollut vähän valveutuneempi rattaiden suhteen :)

   Poista
 2. Heippa! Voinko kysellä, miten rattaat toimivat talvikeleillä? Olen arponut näiden ja Bugaboo Donkey Duojen välillä. Mitään hinkua ei ole ostaa niin kalliita, mutta esikoisen kanssa sain tarpeekseni kaiken maailman krempoista ja erikoisuuksista, mitä vanhoissa vaunuissamme oli. Näissä rattaissa kyllä mietityttää tuo minkä mainitsitkin, eli että kasvot ovat menosuuntaan ratasosassa. Esikoinen kyllä pitkään oli kasvot minuun päin vaikka hengaili jo puoli-istuvassa asennossa.. Kiitos hyvästä arvostelusta! Tuli tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva kuulla, että postauksesta oli hyötyä! :) Pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt ikuisuuden. Blogi on elänyt hiljaiseloa taas muutaman kuukauden :D Ihan hyvin muistaakseni toimivat talvellakin, ainakin sata kertaa paremmin kuin Teutoniat, jotka meillä oli ennen näitä. Renkaat saa lukittua niin menevät paremmin eteenpäin sohjossakin. Tosin varmaan millään rattailla se sohjossa rämpiminen ei taida mitään herkkua olla :) olen mennyt näillä tosi kapeita ja juurakkoisia metsäpolkuja, ehkä sen seurauksena jarru onn alkanut vähän reistailemaan. Muuta vikaa en nyt oikeastaan keksi :)

   Poista