maanantai 22. kesäkuuta 2015

Pitkästä aikaa kuulumisia (kohta 1 vee!)

Heippa pitkästä aikaa!

Muutimme kuukausi sitten ihanaan uuteen kotiin, joka on paljon edellistä toimivampi ja tilavampi. Muutto on vienyt aikalailla kaikki mehut enkä ole viime aikoine jaksanut ja ehtinyt lukea blogeja saati kirjottaa omaa blogia. Päivät ovat tuntuneet välillä selviämistaistelulta kahden vaativan lähes 1-vuotiaan kanssa. En suinkaan ole lopettamassa tämän blogin kirjoittamista, mielessä pyörii nytkin vaikka mitä postausideoita. Nyt kun saatu kämppä jotakuinkin toimivaksi ja viihtyisäksi, on taas aikaa muille jutuille. Muuton myötä kurja juttu oli kotipalvelun loppuminen ja samalla kuntosalikäymiseen on tullut kuukauden tauko. Liikunnan puute heikentää omaa vointiani tosi nopeasti. Vihdoin viime viikolla hankimme minulle salikortin salille, jossa on lastenhoito. Eiköhän elämä tästä pikkuhiljaa taas asetu raiteilleen. Onni on myös lähellä asuvat isovanhemat <3 Kimi on nyt kesälomalla muutaman viikon. Toivottavasti pääsemme tekemään kivoja ja virkistäviä kesäreissuja.

Reilu viikko, niin meidän vauhtikaksikko täyttää vuoden! Isla oppi kävelemään 10,5 kuukauden iässä ja Luka pari viikkoa sen jälkeen. Nyt molemmat taapertavat jo kovaa vauhtia menemään. Yksi elämää helpottava asia on, että molemmat juovat itse tuttipulloista (nokkamuki ei vielä oikein kelpaa)! Ihanaa, ettei tarvitse enää yhtä aikaa pitää pulloja molempien suussa. Olen jo alkanut sekoittaa rasvatonta maitoa korvikkeeseen. Islalla ja Lukalla on molemmilla hyvin vahva tahto ja jos joku ei miellytä, niin se kyllä ilmoitetaan hyvin selkeästi. Molemmilla on selkästi omanlaisensa luonne. Molemmat ovat touhottavia joka paikan tutkijoita ja rakastavat halimista.

Välillä leikitään samoilla leluilla hetki sulassa sovussa...

Pyykkikoriin on kiva tunkeutua yhdessä.

Me osataan itse juoda!

Ihanaa on se, että meillä nukutaan nykyään aika hyvin yöt. Vauvat käyvät unille 21-22 maissa ja parhaimmassa tapauksessa saattavat nukkua ilman ainuttakaan herätystä klo 7-8 saakka (ei enää klo 5-6 herätyksiä, halleluja!) Luka nukahtaa aina Kimin syliin maitopullo suussa, Islan nukuttaminen sänkyyn kestää puolesta tunnista tuntiin. Usein kuitenkin jompikumpi tai molemmat herää aikaisin aamulla, ja sitten onkin hieman taistelua saada tyypit nukahtamaan vielä pariksi tunniksi. Päikkärit ovat yleensä tunnin pätkä aamupäivällä ja toinen samanlainen iltapäivällä. Pari kertaa Luka on nukkunut yhdet pitkät päikkärit ja Isla kahdet lyhyet. Voi kumpa molemmat alkaisivat nukkua yhdet piiitkät päikkärit niin tämä tuplaäippä olisi hyvin onnellinen. Tällaista rytmiä meillä elellään tällä hetkellä. Kellonajat ovat sinnepäin, ja voivat heittää ainakin tunnilla suuntaan tai toiseen.

7-8 Herätys
8-9 Aamupala: maito + puuro
Aamupalan jälkeen touhotetaan muutama tunti...
11 Lounas: lihakasvissose + maito
11.30-12.30 välillä ekat tunnin päikkärit ulkona vaunuissa
Ja päikkäreiden jälkeen taas vauhti päällä...
14 välipala: yleensä hedelmäsosetta ja maustamatonta jogurttia + maito
15-17 välillä tokat tunnin päikkärit
17-18 päivällinen: lihakasvissose + maito
Ja taas vauhti päällä...
20 iltapuuro
20.30 iltapesut
21 iltamaidot nassuun ja nukkumaan!
22 mennessä yleensä nukkumatti saapuu...

Iskän kädestä on hyvä pitää kiinni


Ihanaa viikkoa! <3

Ulla

6 kommenttia:

 1. Ihana kuulla kuulumisia pitkästä aikaa! :o) Odotan aina innolla postausta :) Ihanat pienet jo kävelee! Näin se aika kuluu. Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Samoin on aina kiva lukea mitä teidän arkeen kuuluu pienten kanssa!

   Poista
 2. Ihania kuvia ! Kiva saada teidät takasin samoille kulmille :)
  <3: Henna

  VastaaPoista
 3. Ihania, iloisia pikkuisia :-)! Toivottavasti sinulle löytyy nyt aikaa myös tärkeään kuntoiluun ja onneksi on tuo lastenhoitopalvelu. Voimia ja mukavia arkihetkiä teille uuteen kotiin :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Muutaman kerran olen jo onnistunut käymään salilla, kirjoittelen aiheesta lisää varmaan lähiaikoina. Surkean vähän on kyllä tullut kaiken kaikkiaan muuton jälkeen liikuttua, mutta yritän kovasti saada asiaan muutosta :)

   Poista