torstai 14. toukokuuta 2015

Toukokuun kuulumisia (Isla ja Luka 10,5 kk)

Heippa pitkästä aikaa!

Meillä vipeltää täällä 10,5 kk ikäiset tyypit, menoa ja meininkiä riittää. Kuvissa vähän meidän perusmeininkiä. Aika iso elämänmuutos on tulossa ensi viikolla, kun muutamme kokonaan toiseen kaupunkiin. Ei mitenkään hirven kauas tosin. Löysimme meille sopivan ja monet kriteerit täyttävän asumisoikeusasunnon! Lisätila on todellakin tarpeen. Elämä helpottuu monella tapaa, kun kyseessä on pienkerrostalon 1. kerros, joka on yhdessä tasossa. Muutto stressaa, mutta odotan innolla, että pääsen sisustamaan uutta asuntoa. Ja meillä on oma pikku pihaplänttikin! Uudessa kämpässä olisi sitten tarkoitus asua vähän kauemmin kuin vuosi...


Luka ja Isla konttaavat molemmat hurjaa vauhtia, nousevat koko ajan seisomaan ja kävelevät sujuvasti tukea vasten. Kaikki kaapit ja hyllyt tyhjenee sitä mukaa kun tavaroita laittaa takaisin paikoilleen... Molemmat kävelevät taaperokärryn kanssa työnnellen toisiaan. Molemmat tykkäävät halia paljon, rakastavat kukkuu-leikkejä ja iskän olkapäillä matkustamista. Vauvat naureskelevat paljon ja usein toistensa jutuille, halivat toisiaan ja leikkivät keskenään. Myös tappelua tulee usein leluista... Molemmat rakastavat kylpemistä ja loiskivat koko vessan märäksi. Mietin pääni puhki, mistä löytyy niin iso amme, että molemmat mahtuvat sinne kylpemään. Nyt ammeena toimii Ikean sängynaluslaatikko! Molemmat vauvat ovat seisoneet pieniä hetkiä ilman tukea, Isla on ottanut pari askeltakin. Isla osaa myös kiivetä sohvalle, syöttötuolin jalkalaudalle, taaperokärryyn ym...Nyt kun 10 kk tuli täyteen, ollaan otettu hapanmaitotuotteetkin mukaan ruokavalioon. Ainakin luonnonjogurtti sekoitettuna hedelmä/marjasoseeseen sekä raejuusto maistuvat hyvin. Annan aika karkeaa ruokaa, hampaita löytyy Islalta 8 kpl, Lukalta 6 kpl ja kaksi uutta tulossa alas parhaillaan. Välillä ruoka uppoaa tosi hyvin, välillä syötöt ovat yhtä huitomista ja kiljumista. Sormiruokaa annan aina välillä kun jaksan, homma on niin äärimmäisen sotkuista... Nokkamukista juomista yritetään harjoitella päivittäin. Potatkin hankittiin pari viikkoa sitten ja pottaharjoittelu on aloitettu.


Uniasiat vaihtelevat edelleen paljon. Välillä vauvat nukkuvat vain yhdet pidemmät unet, välillä kahdet lyhyemmät unet päivässä. Välillä toinen nukkuu yhdet pitkät, toinen kahdet lyhyet... Yöunille käydään 21 maissa. Nukuttaminen välillä kestää ja kestää, koska Isla nousee sängyssä koko ajan seisomaan. Luka nukahtaa yleensä vain Kimin syliin. Herätyksiä on yössä n. 0-5. Välillä vauvat nukkuvat 21-06 ilman ainuttakaan heräämistä. Viime yö taasen oli vaikea, Luka piti nukuttaa kahteen kertaan ennen klo. 23. Sitten Luka heräsi klo. 4 itkemään, jonka seurauksena Islakin heräsi ja meni tolaltaan kun unet keskeytyivät yhtäkkiä. Tunti siinä ainakin meni valvoessa, ja lopulta Luka nukahti Kimin viereen juotuaan ensin maitoa ja itse nukuin patjalla lattialla Islan kanssa lastenhuoneessa. Onneksi hyviä öitäkin on. Nyt vauvat ovat nukkuneet muutamana aamuna jopa kasiin asti. Viime aikoina herätykset ovat olleet 5.30-6 maissa. Unelmien täyttymys olisi, että vauvat alkaisivat pikkuhiljaa nukkumaan yhdet pitkät päikkärit ja heräisivät aamulla aikaisintaan seiskalta nukukttuaan yön hyvin ;) Aika usein väsyttää ihan armottomasti, mutta ehkä tämä tästä pikkuhiljaa helpottuu...8 kommenttia:

 1. Niin valloittavan näköiset pienet ! :-) Tsemppiä arkeen!

  VastaaPoista
 2. Mukava lukea kuulumisia :) He näyttävät jo niin isoilta! Kovasti näyttää touhua olevan taloudessa!

  VastaaPoista
 3. Huh! Ihan samalta kuulostaa nuo yö - ja nukutushulinat kun meillä. Välillä itseä ärsyttää kun toisen pitää herättää hyviltä yöunilta toinenkin alkamalla yht'äkkisesti karjua hulluna. Tai päiväuni kärrylenkillä. Nukahtavat - toinen herää katselemaan ja nukutan kävelemällä hieman pidemmän lenkin - kunnes kun nukahtaa niin herää sitten toinen eli tiedät varmaan --- käytännössä mulla on vauva 24/7 ei armoa. Tuntuu, että yhden vauvan kanssa oli ne päikkäriajat semmosta omaa relaa aikaa mutta kaksosten kanssa on jompikumpa aina hereillä. Ainakin meillä. Tsempit sinne!

  Meillä kaksoset nyt 8kk ja liikkeelle on lähdetty ryömien pakittaen ja kierien. Vinski osaa hitusen jo ryömiä eteenpäin jos laittaa jonkun mielenkiintoisen lelun kauemmas, sinne se pian on jotenkin vaan itsensä kiskonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä Niina on edes vähän helpottanu yöhulinat ja nukutukset! Se on tuskaa jos vauvat ei nuku samaan aikaan vaan koko päivän joku hereillä! Harmittaa kun en ole ehtinyt ja jaksanut kirjoittaa blogia tai lukea muiden blogeja, kun on ollut muuttohäslinki... :/ Kuulumispostaus tulossa taas mahd. pian ja pitää tulla lukemaan myös teidän kuulumisia! Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 4. Kiva lukea kuulumisia, vaikka vähän viiveellä luen. Jotenki jääny blogien luku vähemmälle.. Ei oo kerinny. Voin niin kuvitella tuon ajan jo :-) Meillä pojat reilu 5kk, molemmat oppinut ryömimään ja liikkuvat ketterästi masullaan ympyrää. Heti ihan erilaista kun on vähän lattialla vilinää :-) Toisiks vanhimmalle on iskeny kauhee uhma(2v)joten tuo vähän väriä päiviin sekin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mun vastaukset tän postauksen kommentteihin tulee tosi viiveellä :D Mäkään en oo kerinny/jaksanu lukea muiden blogeja saati kirjoittaa omaa :/ Teillä on aikaisin opittu ryömimään! :) En voi ees kuvitella miten haastavaa on kaksoset + kaks muuta lasta, joista toisella uhma! Isot tsempit sinne!

   Poista