tiistai 12. toukokuuta 2015

Tattitoastit

Selailin yksi päivä vanhoja lehtiä, joista yhdessä tuli vastaan hyvänkuuloinen ohje. Kyseinen resepti on Saimi Hoyerin kirjasta Sieniä ja ihmisiä (itse jätin reseptistä kaprikset pois). Meillä oli kaapissa vähän kuivattuja tatteja ja tämä ohje kuulosti kokeilemisen arvoiselta. Ja ai että tulikin hyviä! Piti tulla kirjoittamaan resepti tänne, ettei se vain unohdu ;)



TATTITOASTIT

  • Kuivattuja tai tuoreita tatteja
  • Oliiviöljyä
  • Valkosipulinkynsiä
  • Paahtoleipää 
  • (Kapriksia)
  • Raastettua parmesania (pecorinokin oli hyvää!)
  • Sitruunamehua
  • Tuoretta basilikaa
  • Mustapippuria 
  • Suolaa
  1. Kuivaa liotetut sienet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päällä. Jos käytät tuoreita sieniä, pilko sienet pieniksi siivuiksi. 
  2. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna paistinpannu ja lisää kunnolla oliiviöljyä, hienonnettu valkosipuli ja sienet. Paista sekoittaen n. 10 minuuttia. Rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa. 
  3. Laita sienipaistos leipien päälle. Lisää runsaasti parmesaania ja lorauta vielä oliiviöljyä kostukkeeksi.
  4. Paahda leipiä 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes juusto on sulanut. 
  5. Purista hiukan sitruunamehua valmiiden leipien päälle, koristele basilikalla. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti