4 annosta
- 1 kesäpunasipuli varsineen, myös tavallinen punasipuli käy
- 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 500 g mansikkaa
- 1 pieni kurkku
- 200 g fetaa palana
- noin 2 dl kivettömiä, mustia kalamata-oliiveja
Kastike:
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
- ¼ tl chilihiutaleita myllystä
Viimeistelyyn:
reilusti tuoretta basilikaa
- Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Viipaloi sipuli varsineen ja laita se maustumaan kastikkeeseen siksi aikaa, kun valmistelet loput salaattiaineet.
- Grillaa leipiin kaunis väri. Leikkaa halutessasi reunat pois. Kuutioi leivät ja laita ne kastike-sipuliseokseen.
- Poista mansikoista kannat. Puolita pienet ja leikkaa isot mansikat neljään osaan. Kuori kurkku ja poista siemenet. Kuutioi kurkku. Laita kaikki kasvikset tarjoiluastiaan.
- Murustele feta ja lisää se oliivien ja leipäviipaleiden kanssa kulhoon.
- Yhdistä kaikki aineet keskenään. Viimeistele yrteillä.
Tässä mansikkasalaatissa yhdistyy mukavasti monta erilaista voimakasta makua. Parhaimmillaan tämä raikas salaatti on kotimaisten mansikoiden kera. Nyt kun niitä ei enää ole saatavilla, käytin hollantilaisia mansikoita, jotka nekin menettelivät. Jos pidät fetasta, oliiveista ja mansikoista, suosittelen kokeilemaan tätä yhdistelmää! Alkuperäinen ohje nimeltään Välimerellinen mansikkasalaatti löytyy Hesarin sivuilta.
Ulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti