maanantai 8. heinäkuuta 2013

Day 8: Lapin luonto ja ei niin ihana mökki@Sodankylä

Tänään on ollut tapahtumarikas ja liikunnallinen päivä. Heräsimme aamulla 8 aikoihin, aamutoimien ja aamupalan jälkeen suuntasimme 10 km pituiselle patikointireitille, jonka varrella sijaitsi Pielpajärven erämaakirkko. Kirkko on rakennettu vuonna 1646, eli melkoisen tunnelmallinen ja vanha paikka, jossa oli menneiden aikojen tuoksua ja tunnelmaa. Patikkareitti kulki upeassa aarniometsässä metsälampien ja järvien läheisyydessä. Suomalainen koskematon metsä <3 Jos liikut Inarin seuduilla, tee ihmeessä patikkeretki kyseiselle kirkolle! Paluumatkalla opin, että kivisessä ja juurakkoisessa maastossa ei paljon katsettaan kannata irrottaa jaloista. Hieman osumaa sai nimittäin leuka, polvi ja kameran objektiivi. Onneksi selvisin säikähdyksellä ja polven ja leuan pintanaarmuilla. Objektiivikin oli meidän halvin, ja sekin toimii edelleen kolhuista huolimatta. Suojelusenkeli oli siis todellakin matkassa mukana.

Patikoinnin jälkeen suuntasimme Karhunpesäkivelle, eli maailman suurimmalle ontolle siirtolohkareelle. Legenda kertoo, että paikan löysi metsästäjä, joka heräsi kolosta seuranaan myös talviunilta herännyt karhu... Nautimme paikassa poronkäristykset ja kahvit ja kävimme vielä Sovintovaaran näköalakahvilassa juomassa toiset kahvit sekä katselemassa paikan symppistä näyttelyä mm. Lapin historiasta. Pihassa oli myös ihana huskykoira, jota olisin voinut jäädä silittämään loppupäiväksi. Jatkoimme kuitenkin seuraavaan majapaikkaamme Sodankylään. Matkalla pysähdyimme vielä nauttimaan makoisat hillaletut jäätelöllä.

Tällä kertaa mökki ei herättänyt kovin positiivisia tuntemuksia. Painajaiseni eli läikikkäät patjat on nyt toteutunut. Lisäksi tyynyn kääntöpuolella (siis se puoli, mikä oli piilossa) oli VERTA! Ja eikun reklamoimaan, kun kerran reklamoinnin makuun olen päässyt. Vastaanoton tyttö oli tosi mukava ja kauhistui itsekin tyynyä. Sain meille puhtaat lakanat karmaisevien patjansuojien tilalle, joita ei ole todennäköisesti ikinä pesty. Lisäksi sain korvaukseksi karkkia ja limsaa. Ehkä ensi yö täällä menee, vaikka tieto läikikkäistä patjoista saattaa aiheuttaa painajaisia... Kiitos ja näkemiin täältä mökistä numero 1. Huomenna matka jatkuu Pyhätunturin kautta Posion maisemiin!

Ulla
Loma alkaa jo näkyä...Lapissa puillakin on hiukset.

Sisäänpääsy Karhunpesäkiveen.


"Tykkimies" -Kimi
Meidän yöpaikka. Vitsivitsi.


Ihanat läikät <3

Kimin leiripaikkacorneri!
paikka: Sodankylä Camping Nilimella
mökin hinta: 38€/yö (2 hengen mökki)

+ mökissä kaikki tarvittavat varusteet(mm. jääkaappi, mikro, levyt)
+ ystävällinen asiakaspalvelija
+ mukava grillipaikka

- mökin siisteystaso mm. likaiset patjat, epäsiisti jääkaappi yms.yms.
- vessassa saa istua ovi auki (joku insinööri on suunnitellut wc:n liian pieneksi)
- tyynyssä verta t.Ulla
- yleinen keittiö epäsiisti sekä huonosti varusteltu

Arvosana 2 1/2

Huomio arvoisa leiripaikkacornerin seuraaja! Olen joutunut tarkistamaan aikaisempien yöiden leiripaikkojen arvosanoja. Uudet, päivityt arvosanat voit tarkistaa edellisistä teksteistä. Pahoittelut. Korostan, vaimollani Ullalla ei ole mitään tekemistä arvosanamuutoksien kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti