lauantai 6. heinäkuuta 2013

Day 6: Täällä kaukana osa 2

Hei,

Toinen päivämme täällä SKIPSFJORDENISSA alkoi mökin vaihdolla. Olimme siis tarkoituksella varanneet mökin täältä kahdeksi yöksi, jotta matka ei sujuisi vain autossa istuen. Joka tapauksessa, ensimmäisen mökkimme jääkaappi ei suostunut yhteistyöhön, joten Ullan reklamoinnin ansiosta meille tarjottiin vastaavanlainen mökki seuraavaksi yöksi. Lisäksi meille korvattiin 100 kruunun edestä elintarvikkeita, jotka olivat menneet piloille. Heh, jo toinen mökin vaihto tällä reissulla. 

Päivän ohjelmaan kuului vierailu Euroopan pohjoisimmaksi kolkaksi nimetyssä Nordkappissa. Tarkemmin sanottuna "Nordkapp hallissa". Olin jonkin verran lukenut paikasta ennen matkaa. Toisten mielestä koko homma oli rahastusta, toisten mielestä pakollinen nähtävyys. Kolmas sanoi, että pohjoisin paikka on jossain muualla. Näitä tarinoita riittää.

Ajomatka majapaikastamme Nordkappiin on jo sinällään kokemus. 25km. kapeaa tietä välillä ylös ja välillä alas. Näin jälkeenpäin ymmärrän hyvin, että joitakin ihmisiä on ärsyttänyt kallis 48 tunnin pääsylippu alueelle panoraamavideoideen ja museokierroksineen. Puomilla oleva rahastaja on koulutettu tarjoamaan tuota kallimpaa lippua. Hinta lipulle 30€/henkilö. Tyydyimme niin sanottuun kertakäyntiin ilman videota. Hinta 20€/henkilö. Olisipa vielä näytetty opiskelikortti niin hinta olisi ollut vielä edullisempi. Halviten alueelle muuten pääsee, jos saapuu ilman moottoriajoneuvoa. Sisäänpääsy 0€. Mielestäni tuo halvempi lippu on ainakin eurojensa arvoinen. Tuuli, maisemat, jyrkänne ja meri ovat kaikki asioita, joita ei voi kertoa sanoin taikka muistikortille tallentaa. 

Loppupäiväksi olimme alunperin miettineet vaellusta Knivskjeloddeniin, joka on ilmeisesti tarkasti katsottuna se Euroopan pohjoisin piste. Tuuli kuitenkin tuntui niin armottomalta, että päätimme jättää vajaan 16 kilometrin reitin väliin. Lauantaina vietimme loppuun kirjaimellisesti vapaapäivän merkeissä. Sopii hyvin kuvioihin. Huomenna edessä paluu Suomen puolella. Inariin jos päästään niin pysymme suunnitelmassa.

Kimi






"Patsas Kimistä" -Ulla

Kimin leiripaikkacorneri!
paikka: Nordkapp Camping
mökin hinta: n. 70€/yö (3 hengen mökki)

+ ystävällinen palvelu
+ supersiistit wc:t
+ suihku toimi ilman kolikoita, vaikka sen piti maksaa 5NOK/ 5min.(onko suihkurahastus huijausta??:o)
+ wlan 

- saaren ainoa autotie kulkee turhan läheltä mökkejä
- koko leiripaikka alueena on aika karuhko(esim. saunaa ja grillipaikkaa ei ole tai sitten ne on jossain todella piilossa.)

Arvosana 4-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti