torstai 21. tammikuuta 2016

Meidän arkipäivä

Postausta pitkästä aikaa. Sain vihdoin tehtyä tällaisen meidän päivä -postauksen, joka on ollut monesti mielessä. Ajattelin, että on hauska lukea myöhemmin, mitä 1,5-vuotiaiden kanssa tuli puuhailtua :) Tällainen on aika peruspäivä meillä, aamupäivisin ulkoillaan ja iltapäivällä käydään salilla, kaupalla yms. Sitten on tietty muskaripäivä, kaverikyläilyjä ja onneksi myös päiviä, jolloin saa hoitoapua. Ne kaikki tuovat kaivattua vaihtelua arkeen. Välillä esim. päiväunet menevät paljon paremmin, välillä taas on paljon pahempaa huutoa. Kovien pakkasten takia ulkoilut jää välillä kokonaan. Kaikki kuvat eivät ole tältä päivältä, mutta kaikki lähipäivinä otettuja :)

8.30 Isla ja Luka heräävät. Tyypit nukkuvat ihmeen pitkään ja yökin meni poikkeuksellisen hyvin! Heräsin ennen lapsia ihmettelemään miten hyvin yö meni. Luka heräsi kerran ja rauhoittui pieneen silittelyyn, Isla veteli koko yön sikeitä, vaikka on jo jonkin aikaa ollut melkein joka yö vieressä. Vaihdetaan vaipat ja pestään hampaat.

9 Islalle ja Lukalle aamupuuro mangososeen kera ja maidot. Kimi lähtee töihin 9 jälkeen.9.30-11 Kotitöitä: tiskikoneen täyttöä, pyykkien viikkausta, tavaroita paikoilleen... Touhutaan vaan kotona ja luetaan kirjoja. Kirjat on vaan niin hitti meillä! Pusuja, haleja, leikkiä, riitoja leluista, kaappien tyhjennystä, vaipanvaihtoa ynnä muuta perusmeininkiä :D 
11 Lähdetään ulkoilemaan. Puettavaa piisaa: villahaalarit, villasukat, villalapaset, rukkaset, kypärämyssyt, villapipot, toppapuvut, kuomat, kaulaliinat. Hiki tulee pukiessa! Itselle myös kunnon kerrastot, untuvaa ja villaa. Ulkona -13 astetta, hyvin tarkenee, kun on kunnolla päällä! Pulkkaillaan vähän ja ollaan omalla pihalla, yhteensä ehkä reilu puoli tuntia. 

12 Sisälle syömään. Eilen tehty tämän päivän lounaaksi ja päivälliseksi kaavailtu kanakeitto unohtui eilen "jäähtymään" yöksi -20 asteeseen. Tulos: keitto on syväjäässä. Ei auta kuin antaa purkista ruuat, koska pakastimessakaan ei ole nyt valmiita aterioita. Hyvin maistuu, ja maidot päälle.

12.30- Luetaan ja hengaillaan. Fidan noutopalvelu käy hakemassa yhden peilin ja vähän muuta tavaraa.


13.45 Aloitetaan päiväunille valmistautuminen, vaihdetaan vaipat. Isla ja Luka omiin pinnasänkyihin. 

14.15 Luka nukahtaa aika pian ja Islakin rauhoittuu hetkeksi touhuamaan omiaan. Hipsin syömään keittoa, kanakeittokökkäreestä saa jo vähän raavittua kauhalla soppaa...

14.30 Islan sängystä kantautuu ääniä. Yksi kirja on revitty riekaleiksi, vaippa pitää vaihtaa. Nukkumisesta ei tule mitään. 

15 Luka herää. 

15 Tässä välissä syödään normaalisti välipala. Tänään Isla ja Luka saavat kuitenkin jo tässä vaiheessa lämpimän ruuan, koska lähdetään salilla ja siellä on helpompi sitten antaa vaan välipalaa. Pakko päästä salille vähän päästelemään höyryjä ja saada hetki omaa aikaa! Varaan salilta lastenhoitoajan Islalle ja Lukalle. 

16 Aletaan valmistautua, jotta ehditään puolen tunnin päästä lähtevään bussiin. Tyypit untuvapusseihin ja menoksi! Isla nukahtaa, yllätys yllätys, heti bussissa...17-18 Isla ja Luka jäävät leikkimään lastenhoitajan kanssa ja itse pääsen tunniksi treenaamaan, jee! Tyypit viihtyvät hyvin ja ovat iloisia, kun tulen takaisin. Pieni välipala, vaipanvaihdot ja taas ulkokamppeet päälle.

18.15 Kimi soittaa ja kysyy nähdäänkö kaupassa. Hikisenä suoraan salilta kaupassa treffit ja teemme parin päivän ruokaostokset. 19.30 Kotona. Isla ja Luka auttavat purkamaan ostokset. Itsellä rupeaa olemaan jo tosi kireä fiilis ja väsynyt olo, varmaan sen takia kun Isla jätti ne päikkärit välistä. Ei naurata, kun oma maitolasi yritetään kaataa monta kertaa ja Isla makoilee keittiönpöydällä, eikä sitä kanakeittoa saa todellakaan syödä rauhassa...

20 Islan ja Lukan iltapuurot. Kylpyyn! Yöpuvut päälle, iltamaidot ja hammaspesut. 

21 Sänkyyn. Pusut, halit, iltarukous ja tuutulauluja sen minkä jaksaa. Istutaan sänkyjen vierellä kunnes tyypit nukahtavat. Luka nukahtaa ehkä vartissa, Isla on unten mailla 21.30. 

21.30 -> Oma aika. Huh!
'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti