keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Meidän keskiviikko

Heippa,

Taas on vierähtänyt yksi kuukausi, ja vauvat täyttivät tänään 9 kk. Ajatella, enää 1/4 vauvavuodesta jäljellä! Meillä on nukuttu hyvin kolme edellistä yötä, sekä Isla että Luka ovat vetäneet yöllä unta palloon noin 9 tuntia ilman ainuttakaan heräämistä! Tuntuu uskomattomalta. Aina sitä illalla odottaa, että mitenköhän raskas ensi yöstä tulee... Ihanaa, että edes välillä saa nukkua! Unenpuute tuntuu välillä kidutukselta... Raskausajasta alkaen riittävät yöunet eivät todellaan ole olleet mikään itsestäänselvyys. 8 tunnin yöunet edes pätkissä ovat nykyään luksusta. Kun on saanut muutamana yönä nukkua hyvin, tuntee olevansa elossa ihan eri tavalla.

Kellojen siirto on hieman sotkenut vauvojen rytmejä. Toisaalta ihanaa, että herätys on aamukuuden sijaan vasta seiskalta, ja nyt parina aamuna vasta lähempänä kasia. Aina rytmejä ei vaan millään saa yhtenäisiksi, vaikka miten yrittäisi. Lähdin eilen kaupoille ja ulkoilemaan iltapäivällä, jotta molemmat nukahtaisivat vaunuihin toisille päikkäreille viimeistään tulomatkalla. No, Isla simahtikin ennen neljää ja nukkui varttitunnin, mutta Luka napotti hereillä kotiin asti. Luka nukkui sitten tokat päikkärit vasta 18.30-19 (Lukan sisäinen kellon mukaan tietty 17.30-18). Minimies hengailikin sitten hereillä vielä 22 jälkeen, Isla oli nukkunut siinä vaiheessa jo yli tunnin. Nukutus on taas vähän haastavampaa, kun vauvat nousevat pinnasängyissään seisomaan vähän väliä.


Tänään rytmit ovat menneet ihan nappiin aamusta saakka, ja vauvat ovat nukkuneet ihan loistavat päikkäritkin! En edes muista milloin viimeksi päivä vauvojen kanssa olisi ollut näin "helppo". Joskus näinkin! Myös ruoka on maistunut molemmille nyt tosi hyvin, ja olenkin alkanut tarjoamaan lämminta ruokaa entistä enemmän. Päivä päivältä vauvat kommunikoivat enemmän keskenään ja naureskelevat toistensa jutuilla. Sitä on ihana katsella. Kun katselee Islaa ja Lukaa, tajuaa, että kaksosuus on kyllä tosi spesiaali juttu. Tällainen päivä meillä oli tänään:

8.00 Herätys

8.30 Aamupuuro + maito

9-10.30 Molemmat touhottavat menemään ympäri kämppää

10.45 Lounas: kanakasvisrisotto + maito

11-13 Ekat unet. Klo 13 kotipalvelun hoitaja tulee.

13.30 Välipala: hedelmäsose + maito

13.30-15 Vauvat leikkivät hoitajan kanssa. Itse olin salilla :)

15 Väsy alkaa painaa. Molemmille vähän unimaitoa nassuun, ettei nälkä yllätä kesken unien.

15.30-17 Tokat unet. Hoitaja lähti, kun vauvat nukahtivat.

17 Päivällinen: pasta bolognese + maito

18 Lähdetään ulos, käydään kirjastossa ja sen jälkeen treffataan Kimi kaupassa ja tehdään muutaman päivän ruokaostokset. Vauvat napottavat tyytyväisinä vaunussa (onneksi hereillä!), kunnes Luka hermostuu ja pääsee ostoskärryihin istumaan. Sinne päästyään tyyppi on ihan fiiliksissä!

20 Tullaan kotiin

20.15 Iltapuuro ja iltapesut

20.45 Iltamaidot ja nukkumaan

21 Nukkumatti saapuu, rauha maassa!
Hyvää viikon jatkoa kaikille! 

2 kommenttia:

 1. Isot pienet ihmiset ♥

  Minkä verran lämmintä ruokaa teillä syödään per ruokailu? Minkä verran maitoa päälle? Hienoa, että nyt on ollut parempia öitä. Toivotaan niitä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä <3

   Nyt ihan viime päivinä on alkanut menemään isoissa pittipurkeissa mitattuna yhteensä n. 1,5 purkkia lämmintä ruokaa yhdellä syöttökerralla. Vähän aikaa sitten ei mennyt aina edes yksi purkki puoliksi. Maitoa annan molemmille sellaset 160 ml ruuan päälle, usein annan hörppyjä ruuan välissäkin. Maidon määrää ruuan päälle oon pikkuhiljaa vähentänyt myös, ettei tuu kauheet pulautukset hetken päästä. Välipala- tai unimaitoa vähemmän, n. 100 ml. Puuroa vetävät illalla parhaimmillaan 1 dl per vauva, aamulla puuro maistuu huonommin. Illalla vetävät ainakin 200 ml maitoa ennen nukkumaanmenoa. Välillä sitä kyllä stressaa, että syöttääkö liikaa vai liian vähän :D

   Poista