SUUSSASULAVAT KOOKOSKORVAPUUSTIT (n.20 kpl)
- 5 dl maitoa
- 50 g tuorehiivaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1-2 tl suolaa
- 1 muna
- 14-15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 150 g margariinia tai voita
Väliin (en itse ikinä mittaa määriä, vaan laitan ihan mututuntumalla eli reilusti kaikkea):
- voisulaa
- fariinisokeria
- kookoshiutaleita
Voiteluun ja päälle:
- kananmunaa
- raesokeria
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.
- Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
- Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
- Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (n. 30 min), ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin suorakaiteenmuotoon (noin. 50 x 50 cm).
- Levitä taikinalevyille sulaa ja notkeaa rasvaa tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle reilusti fariinisokeria ja kookoshiutaleita.
- Rullaa pötköksi ja leikkaa haluamasi kokoisiksi puusteiksi. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa.
- Voitele munalla ja ripottele halutessasi vielä päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.
NAM!
*************************************************************************************
Tässä tämänpäiväisen ravintolapäivän tunnelmia. Tällä kertaa ei tullut maistettua kuin minikokoinen ripped pork-hamppari, suppis-kasvisrulla, sekä tietysti parhaan pullakojun pullia ;) kaikkea ihanaa kyllä olisi ollut tarjolla, mutta minulle iski valinnanvaikeus! Myös jonot olivat paikoin melkoisen pitkiä.
Ravintolapäivä on kyllä mukava tapahtuma! Hienoa, että tällaisia ilmaistapahtumia järjestetään ja kuka vaan voi osallistua joko myymällä tai ostamalla herkkuja ;)
Oli muuten taivaallisen hyviä puusteja! Täällä odotellaan jo seuraavaa ravintolapäivää pullakojuineen...
VastaaPoistaIhanaa että maistui! Kojun kaikki puustit oli varmasti taivaallisia :P heheh, leivoin jo viikon päästä ravintolapäivästä uuden satsin "vierasvaraksi"... pakastimessa jäljellä 0 pullaa. hups.
VastaaPoista