keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Kasvisruokaa koko perheelle: Ihan parhaat pinaattiletut

"Lisää, lisää! Ihan sairaan hyvää!" kuuluu lasten syystä, kun he syövät näitä lättyjä. Tässä ihan paras pinaattiletturesepti, kannattaa kokeilla! Meillä syödään nykyään kotona enimmäkseen kasvisruokaa, monestakin syystä. Se on hyväksi niin terveydelle kuin ympäristöllekin, se on ekologista, monipuolista - ja hyvää! Ajattelinkin ruveta jakamaan hyväksi havaitsemiani kasvisruokareseptejä, jotka maistuvat koko perheelle. Tiedän, että monia kiinnostaa lihan korvaaminen kasvisruualla enenevissä määrin, mutta alkuun koko perheelle maistuvien kasvisruokien keksiminen saattaa tuntua hankalalta. Lapset kun monesti eivät kelpuuta lautaselleen ihan mitä tahansa, ainakaan meillä.

Tämän reseptin bongasin joskus ilmaisesta lastenruokien mainoslehtisestä. Olen muokannut sitä jonkin verran alkuperäisestä, ja tässä oma versioni räiskäleistä, olkaa hyvät! Nämä ovat yksi lasten lempiruuista meillä, ja tätä ruokaa pyydetään poikkeuksetta lisää. Määrän voi tehdä vaikka tuplana, ja paistaa parilla pannulla yhtä aikaa, niin letuista riittää parille ruualle. Lisäproteiinin lähteenä voi halutessaan käyttää vaikka raejuustoa lettujen kyljessä. Kaupan pinaattiletut kalpenevat näiden rinnalla terveellisyydessä ja maukkaudessa. Kuten kuvasta näkyy, letut saattavat joskus hajota käännettäessä, mutta makuunhan se ei onneksi vaikuta ;)

 


RUKIISET PINAATTILETUTNoin 8 isoa räiskälettä:

 • 300 g pakastepinaattia
 • 5 dl kauramaitoa / täys- tai kevytmaitoa
 • 4 kananmunaa
 • 1,5 dl ruisjauhoja
 • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
 • 3 rkl öljyä
 • Ripaus suolaa
 • Paistamiseen öljyä
 1. Vatkaa kaikki ainekset maidon sekaan. Jauhot kannattaa vatkata ensin pieneen määrään nestettä, ja lisätä sitten loppu neste. 
 2. Lisää viimeiseksi sulanut pinaatti. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä n.30 minuuttia. 
 3. Paista kullanruskeiksi molemmilta puolilta, pannu saa olla aika kuuma. 
 4. Tarjoile puolukkahillon/survoksen kanssa.


VINKKI!
Voit tehdä myös pinaatti-porkkanalettuja! Korvaa tällöin puolet pinaatista porkkanasoseella tai raastetuilla porkkanoilla (3 kpl). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti