Heippa,
tässä tulisi ohje herkulliseen ja terveelliseen kotitekoiseen mysliin. Sovelsin muutamia eri ohjeita, jotta sain kokonaisuudesta mieleiseni. Halusin myös, että myslissä ei olisi muuta makeutusta kuin hunajaa. Määrät ovat noin-määriä, itse heitin pellille kaikkia aineksia ihan mutu-tuntumalla. Nyt kun olen alkanut tehdä itse mysliä, kaupan kuivat myslit jäävät kauppaan. Niin helppoa ja hyvää tämä on :) Kotitekoinen mysli kivassa purkissa on myös hyvä lahjaidea!
ITSETEHTY MYSLI
Pellillinen mysliä:
Mausteita oman maun mukaan, esim:
- 10 dl isoja kaurahiutaleita
- n. 2 dl siemeniä (itse käytin kurpitsan- ja pellavansiemeniä)
- n. 3 dl pähkinöitä (omia lemppareita ovat saksan-, pekaani-, ja cashewpähkinät sekä mantelit)
- reilu 1/2 dl rypsiöljyä
- 3 rkl hunajaa
- Kuivattuja hedelmiä (itse käytin kuivattuja karpaloita ja banaanilastuja)
Mausteita oman maun mukaan, esim:
- Ripaus suolaa
- Kanelia
- Kardemummaa
- Inkivääriä
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Notkista hetki mikrossa rypsiöljy-hunajaseosta.
- Sekoita pellillä leivinpaperin päällä keskenään hiutaleet, siemenet ja pähkinät sekä haluamasi mausteet. Kaada päälle tasaisesti oliiviöljy-hunaja-seos. Sekoita hyvin, jotta öljyä ja hunajaa riittää joka kohtaan. Sitten vain koko komeus uuniin noin 15 minuutiksi.
- Muista vahtia mysliä, jotta pähkinät eivät pääse kärähtämään.
- Anna myslin jäähtyä, ja lisää joukkoon kuivatut hedelmät.
- Säilö ilmatiiviiseen purkkiin. Nautiskele esim. maustamattoman jugurtin kanssa.
Kiitos kun linkkasit oman blogisi mukaan rinkiin :)
VastaaPoistaIhanaa alkanutta vuotta teidän perheelle :)
Samoin teidän perheelle! Tosi hyvä idea koota yhteen monikkobogit, niin ne on sitten paljon helpommin löydettävissä! :)
VastaaPoista