tiistai 12. toukokuuta 2015

Tattitoastit

Selailin yksi päivä vanhoja lehtiä, joista yhdessä tuli vastaan hyvänkuuloinen ohje. Kyseinen resepti on Saimi Hoyerin kirjasta Sieniä ja ihmisiä. Meillä oli kaapissa vähän kuivattuja tatteja ja tämä ohje kuulosti kokeilemisen arvoiselta. Ja ai että tulikin hyviä! Kapriksia en laittanut, mutta uskon, että nämä ovat jopa parempi ilman, koska tattien ihana maku tulee niin hyvin esille. Piti tulla kirjoittamaan resepti tänne, ettei se vain unohdu ;)


Tattitoastit

Kuivattuja tai tuoreita tatteja
Oliiviöljyä
Valkosipulinkynsiä
Paahtoleipää 
(Kapriksia)
Raastettua parmesania (pecorinokin oli hyvää!)
Sitruunamehua
Tuoretta basilikaa
Mustapippuria 
Suolaa

Kuivaa liotetut sienet talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päällä. Jos käytät tuoreita sieniä, pilko sienet pieniksi siivuiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna paistinpannu ja lisää kunnolla oliiviöljyä, hienonnettu valkosipuli ja sienet. Paista sekoittaen n. 10 minuuttia. rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa. Aseta sienipaistos leipien päälle. Lisää (kahdeksan kaprista leipäviipaletta kohden), runsaasti parmesaania ja lorauta vielä oliiviöljyä kostukkeeksi.

Paahda leipiä 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes juusto on sulanut. Purista hiukan sitruunamehua valmiiden leipien päälle, koristele basilikalla. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti