sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Vauvan liha-soselaatikko n. 6 kk+

Hyväksi havaittua ja maukasta reseptiä taas jakoon! Tämäkin ohje löytyi kirjasta Luomuruokaa lapselle. Hyvin on vauvoille maistunut, tämä taitaa olla toinen lemppari pasta bolognesen lisäksi. Täytyy myöntää, että maa-artisokka on itselleni hieman vieraampi juures, mutta nämä mykyliäiset möykyt toivat kyllä hyvän maun tähän lihasoselaatikkoon. Ihanasti makua tulee myös tuoreesta basilikasta ja muista mausteista.





























Vauvan liha-soselaatikko n. 6 kk+

  • N. 1 L vettä
  • 0,5 kg perunaa
  • 0,5 kg maa-artisokkaa
  • 2 keltuaista
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 400 g jauhelihaa (nauta, poro, karitsa...)
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta

Keitä kuoritut ja kuutioidut perunat ja maa-artisokat vedessä pehmeiksi. Kaada keitinvesi talteen ja soseuta survimella. Jäähdytä sosetta hieman ja lisää joukkoon keltuaiset ja basilika. Notkista sosetta n. 2 dl keitinvedellä. Kypsennä jauheliha murumaiseksi pannulla ja mausta tomaatilla ja paprikalla. Levitä sose ja jauheliha kerroksittain voideltuun uunivuokaan (itse laitoin kyllä kaiken sekaisin). Paista 200 asteessa noin 30 minuutia, vuoan koosta riippuen. Tarvittaessa safkaa voi tietysti soseuttaa sauvasekoittimella vauvalle sopivan sileäksi. Jälkikäteen tuli mieleen, että tähän sopisi hyvin myös sipuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti