sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kudottu kantoliina

Ostin Facebookin kantovälinekirppikseltä kudotun kantoliinan. Kantoliinamaailma on kyllä aivan oma maailmansa ja monilla kantoliinoihin hurahtaneilla on pinoittain eri pituisia ja värisiä kantoliinoja, puuvillaisista pellavaisiin ja villaisiin. Sidontoja on myös vaikka millä mitalla ja kantoliinoihin hurahtaneet mutsit kantavatkin lapsiaan mitä monimutkaisimmissa sidonnoissa. Pro-liinailijat kantavat myös tandemsidonnoissa kahta yhtä aikaa. Itse ajattelin hankkia kudotun liinan, koska rakastuin trikoiseen liinaan vauvojen ollessa pieniä. Liina oli lähes takuuvarma rauhoittumis- ja nukkumispaikka. Nyt trikoinen on kuitenkin jo aivan liian joustava meidän lähes kymmenenkiloisille pötkäleille. Osaan vasta yhden sidonnan, kietaisuristin, joten olen ihan aloittelija näissä liinailujutuissa. Edelleenkin sekä Isla että Luka viihtyvät mainiosti kantorepussa tai liinassa.

Tämä Didymoksen puuvillainen liina on edellisen omistajan mukaan ollut jo useammalla perheellä käytössä ja hyvin kesyyntynyt, kuten kudotuista liinoista sanotaan. En millään olisi raaskinut ostaa uutta/kallista liinaa, monista kudotuista saa pulittaa käytettynäkin 100-200€. Tämä irtosi kuitenkin muutamalla kympillä, joten päätin ostaa tämän testaukseen. Aika monta kertaa piti harjoitella, että sain kietaisuristisidonnan onnistumaan, ohjeet katsoin täältä. Muutaman harjoittelukerran jälkeen sidonta alkoi sujua ihan hyvin. Kudottu liina eroaa trikoisesta siinä, että liinan säädöt tehdään vasta siinä vaiheessa, kun vauva on kyydissä ja sidontamahdollisuuksia on kymmeniä.



Käyttäisin varmasti paljon enemmän kantoliinaa, jos vauvoja olisi vain yksi. Koska pidän tiukasti kiinni vauvojen yhteisestä päivärytmistä, meillä on harvoin tilanne, että vain toinen vauva olisi hereillä. Toista ei oikein voi pitää liinassa molempien ollessa hereillä, koska liinakyytiläisen lisäksi syliin ei millään mahdu toista vauvaa. Olisi myös vähän hassua lähteä liikenteeseen niin, että toinen olisi liinassa ja toinen vaunuissa (sitähän tosin tein kun vauvat olivat pieniä, koska Mutris ei suostunut olemaan vaunuissa...) Aina välillä pääsen kuitenkin liinailemaan, kun molemmille vauvoille on syli tarjolla eli silloin kun Kimi on kotona. Katsotaan, innostunko opettelemaan erilaisia sidontoja!

Olisi kiva kuulla, millaisia kokemuksia muilla on kantoliinoista? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti