maanantai 29. joulukuuta 2014

Itsetehty mysli

Heippa, 

tässä tulisi ohje herkulliseen ja terveelliseen kotitekoiseen mysliin. Sovelsin muutamia eri ohjeita, jotta sain kokonaisuudesta mieleiseni. Halusin myös, että myslissä ei olisi muuta makeutusta kuin hunajaa. Määrät ovat noin-määriä, itse heitin pellille kaikkia aineksia ihan mutu-tuntumalla. Nyt kun olen alkanut tehdä itse mysliä, kaupan kuivat myslit jäävät kauppaan. Niin helppoa ja hyvää tämä on :) Kotitekoinen mysli kivassa purkissa on myös hyvä lahjaidea!



ITSETEHTY MYSLI


Pellillinen mysliä:

  • 10 dl isoja kaurahiutaleita
  • n. 2 dl siemeniä (itse käytin kurpitsan- ja pellavansiemeniä)
  • n. 3 dl pähkinöitä (omia lemppareita ovat saksan-, pekaani-, ja cashewpähkinät sekä mantelit)
  • reilu 1/2 dl rypsiöljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • Kuivattuja hedelmiä (itse käytin kuivattuja karpaloita ja banaanilastuja)

Mausteita oman maun mukaan, esim:
  • Ripaus suolaa
  • Kanelia
  • Kardemummaa
  • Inkivääriä

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Notkista hetki mikrossa rypsiöljy-hunajaseosta. 
  2. Sekoita pellillä leivinpaperin päällä keskenään hiutaleet, siemenet ja pähkinät sekä haluamasi mausteet. Kaada päälle tasaisesti oliiviöljy-hunaja-seos. Sekoita hyvin, jotta öljyä ja hunajaa riittää joka kohtaan. Sitten vain koko komeus uuniin noin 15 minuutiksi. 
  3. Muista vahtia mysliä, jotta pähkinät eivät pääse kärähtämään. 
  4. Anna myslin jäähtyä, ja lisää joukkoon kuivatut hedelmät. 
  5. Säilö ilmatiiviiseen purkkiin. Nautiskele esim. maustamattoman jugurtin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Kiitos kun linkkasit oman blogisi mukaan rinkiin :)
    Ihanaa alkanutta vuotta teidän perheelle :)

    VastaaPoista
  2. Samoin teidän perheelle! Tosi hyvä idea koota yhteen monikkobogit, niin ne on sitten paljon helpommin löydettävissä! :)

    VastaaPoista