sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Roadtripin jälkipuintia!

Moro!

Joku voisi kutsua kliseeksi, mutta totta se on! Oma koti kullan kallis. Pari päivää vierähtänyt matkan jälkipyykkiä pestessä, kirjaimellisesti. Takana 12 vuorokautta, 3400 kilometriä, 9 erilaista petiä, kilokaupalla uusia perunoita, sadetta, upeita maisemia ja paljon uusia kokemuksia. Rehdisti sanoen, voin suositella Lapin kesämatkailua ihan jokaiselle.

Miksikö?

No vaikka siksi, että Lapin luonnon monipuolisuus ja toisaalta karuus yllättävät matkailijan aina uudelleen. Syitä on monia muitakin, mutta jokaisen on koettava ne ihan itse.

Jos joitain vinkkejä tuleville Lapin valloittajille voin antaa niin tässä pieni lista:
  • Varaa matkalle aikaa reilusti, viikon reissulla ei tule kuin harmaita hiuksia.
  • Suunnittele matkan tavoite etukäteen+ota etukäteen selvää nähtävyyksistä, vaellusreiteistä ym. omien tavoitteidesi mukaan. Kaikkea et kuitenkaan pysty yhdellä kertaa näkemään.
  • Mieti etukäteen myös majoittumiskuviot. En sano, että mökkien vuokraus on paras valinta. Leirimökkivalikoimaa on laaja, joten mukaan mahtuu myös huonokuntoisia leiripaikkoja. Telttailu tai karavaanarimeininki on siinä mielessä varmempi vaihtoehto. Mökkien etuna ovat mm. mukavat yöt sateen sattuessa tai vapaus valita haluamansa majapaikka.
  • Varaa mukaan ainakin seuraavat välineet: kahvipannu, tiskiharja+pesuaine, kunnon veitsi, tiekartta, jonkin verran toisen maan rahaa(mm. suihkuihin)+ kaikki muu mitä tarvitset matkalla. Listoja on netti pullollaan.
  • Kannata kotimaisia pienyrittäjiä. Suomesta löytyy vaihtoehtoja ABC liikenneasemille. Pienet kahvilat tarjoavat makoisia munkkeja ja tuoretta kahvia. Tarjolla on myös kattava valikoima käsitöitä, matkamuistoja, erätarvikkeita jne.
  • Panosta ruoan valmistukseen. Pieni vaivannäkö aterian suhteen palkitsee ruokailijan reissun päällä.
  • Älä lannistu sadepäivistä. Jos suunnitelmasi esim. tunturinvaelluksesta kariutuu, saat palata takaisin Lappiin myös ensi vuonna ;)


Kimi








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti