tiistai 9. heinäkuuta 2013

Day 9: Hyvä mökki, parempi mieli Posiolla

Hellurei ja hellät tunteet!

Tiistaipäivä ei alkanut kovin iloisissa merkeissä. Sodankylän mökistä paljastui aina vain enemmän epäkohtia. Jääkaappi ei viitsinyt pitää ruokia viileänä. Huoh, kamat kasaan ja äkkiä pakoon. Ulkona satoi ja satoi ja satoi. Olimme suunnitelleet vaellusta Pyhä-Luoston kansallispuistoon tavoitteenamme valloittaa Noitatunturi. Saavuimme alueella hyvissä ajoin, mutta edelleen jatkuva sade alkoi pilata päivän suunnitelmia. Odottelimme hetken sateen laantumista tutustuen luontokeskus Naavaan. Pakko mainita, että Naavan rakentamisessa ja toteutuksessa oli nähty vaivaa. Hyvien munkkikahvien jälkeen jouduimme kuitenkin luovuttamaan ja retkihaaveemme jäi tällä kertaa toteuttamatta. Jäipähän hyvää syy palata Lappiin jo ehkä ensi kesänä ;).

Jatkoimme matkaa seuraavaksi Auttikönkään putoukselle. Sade oli jatkunut nyt useita tunteja ja muuten rauhallisten matkalaisten pinna alkoi olla hieman kireällä. Pikapalaverin jälkeen emme kuitenkaan lähteneet ajamaan tänään radikaalista etelään päin vaan päätimme jatkaa suunnitelman mukaan Posiolla sijaitsevaan Lomakeskus Himmerkiin. Tällä kertaa halusimme tarkistaa mökin ennen ostopäätöstä. Onneksi kaikki oli kunnossa. Mahtava pöyröhirsimökki kaikilla perusvarusteilla. Lisäksi mökki oli edullisempi kuin eilen Sodankylässä. Tässä vaiheessa Ullan mitta täyttyi ja hän reklamoi edellisestä mökistä suoraan paikan omistajalle. Tuloksena rahat takaisin. Toivottavasti alueen omistaja ymmärtää pitää paikastaan jatkossa parempaa huolta.

Päivän pettymysten jälkeen pienetkin positiiviset asiat tuntuvat isoilta. Paistetut muikut, sauna, kiuasmakkara parantavat fiilistä kummasti. Huomenna jatkamme matkaa kohti Simpelettä, Ullan mummon huomaan.

Kimi

Päivän ainoa luontokokemus@luontokeskus Naava

Luontokeskus Naava

Suru puserossa

Auttiköngäs





"Älä ala ehottelee!"



Kimin leiripaikkacorneri!
paikka: Lomakeskus Himmerki
mökin hinta: 35€/yö (4 hengen mökki)

+ varustelu kunnossa, mm. astiat, vedenkeitin, mikro, jääkaappi, kahvinkeitin
+ siisti, tunnelmallinen hirsimökki
+ todella siistit wc:t, suihkut ja keittiötila
+ ihana sauna+uintimahdollisuus t. Ulla
+ hinta kohdallaan vrt. Enontekiön "mökki"

Arvosana 5-, koska onhan täällä jotain puutteita oltava. Ei vaan keksitä mitä ne ovat :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti