lauantai 13. heinäkuuta 2013

Day 10-12: Mummola, Simpele

Heippa,

roadtripin viimeiset päivät kuluivat rattoisasti mummolassa. Ajoimme keskiviikkona Posiolta yhtä soittoa Simpeleelle, n. 650 km. Autossa istumista tuli n. 9 tuntia, ja siltä se kyllä tuntuikin. Matka kului huonojen vitsien, musiikin ja pysähdysten siivittämänä. Onneksi matkan varrelta löytyi pysähtymispaikoiksi persoonallisia vaihtoehtoja abc-huoltsikoille. Pysähdyimme mm. ihanassa niittykahvilassa nauttímassa muurikkaletut ja maalaistalossa sijaitsevassa kahvilassa munkkikahveilla (lomalla saa herkutella ;))

Huippujuttu oli, että sattumalta veli ja veljenvaimo sattuivat samaan aikaan mummolaan, oli ihana viettää porukalla muutama päivä maalla. Mummolassa ohjelmaan kuului mm. hyvät ruuat, nurmikon leikkuuta, läheisessä patsaspuistossa käynti iltahämärissä (jännitystä elämään...), ajelu rajavyöhykkeellä tunnelmallisen usvaisissa peltomaisemissa, pihapelejä, saunomista, uimista, rentoa oleilua ja lukemista (luin Orja-nimisen kirjan, oli kyllä todella mielenkiintoinen ja samalla järkyttävä tositarina orjuudesta).

Ajelimme perjantain ja lauantain vastaisena yönä kotiin. Maalle olisi kyllä tehnyt mieli jäädä vielä vaikka viikoksi. Mutta arki ja työt kutsuu. Reissusta on kyllä toisaalta aina ihanaa palata kotiin! Tänään on pyykätty ja sulatattu pakastin. Olen koko kesän haaveillut, että tänä kesänä pakastan ainakin 20 kiloa mansikoita, koska viime vuonna 15 kiloa loppuivat liian pian... Kaupoilla pyöriessämme tajusimme kuitenkin, että mansikkakausi taitaa olla auttamattomasti ohi ja mansikoita myydään enää puolen kilon rasioissa hintaan 4,90€. Reissussa kaupoissa näkyi vielä runsaasti 20 kg laatikoita myynnissä hntaan 19,90€, mutta Etelään saavuttuamme ne ovat kaikkialta loppu. Mansikoita ajatellen reissu sattui kyllä huonoon saumaan. Harmitus on suuri, taisivat mansikat jäädä tänä vuonna saamatta. Vai onko jollakulla vinkkejä, saako mansikoita vielä kohtuuhintaan jostain (esim. itse poimittuna)?

ps. Reissusta luvassa vielä Kimin jälkipuinnit.

Ulla

"Hiljainen Kansa" -tilataideteos

Ihana Niittykahvila











Kohta vadelmatkin ovat kypsiä...



Lampivesi oli ihanan lämmintä!


Pakastinta sulatellessa....

Parin viikon reissun jälkeen pyykkivuori on melkoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti